Program


XXI Guitar Art Festival - Daniel Casares

XXI Guitar Art Festival - Daniel Casares

XXI Guitar Art Festival - Daniel Casares  više

 

Novi kralj flamenka Daniel Casares

 10. marta u Beogradu!

 

 

Novi kralj flamenka Daniel Casares nastupiće 10. marta 2020. u Kombank dvorani u okviru 21. Guitar Art Festivala. Ulaznice za veliki koncert Daniela Casaresa se prodaju na blagajni Kombak dorane i u prodajnoj mreži Tickets.rs, po cenama već od 1900 dinara.

 

Daniel Casares vraća se u Beograd nakon pet godina i rasprodatog koncerta. Tada je Casaresa domaća publika nagradila nezapamćenim ovacijama za flamenko ples njegovih prstiju na andaluzijskim žicama gitare. Daniel Casares sa svojim flamenko sekstetom nastupiće 10. marta 2020. u Kombank dvorani u okviru 21. Guitar Art Festivala i to će biti prilika da publika premijerno čuje neke od numera sa aktuelnog albuma “Magiterráneo”.

 

Novi album Daniela Casaresa, “Magiterráneo” - govori o njegovoj strasti prema Sredozemlju, gde je odgajan i gde je oduvek živeo. Mediteran je za njega magija kroz sunce, more, svetlo, hrana, karakter ljudi ... koji su Kasaresu najveća inspiracija, i zato sam umetnik kaže:"Da nisam živeo tamo gde živim, ne bih se igrao dok igram".

 

Album obuhvata nekoliko flamenko stilova i sadrži deset pesama na kojima Danijela prati njegova sada već muzička porodica: Sergio Aranda (ples i dlanovi), Manuel Peralta (gitara, glas i dlanovi), Jose Cartama (dlanove i glas), Nelson Doblas (violina), Jesus Bachiller 'Bachi' (bas) i Miguel Ortiz 'Nene' (udaraljke).

“Magiterráneo” je osmi po redu autorski album koji je Danijel izdao od kada je započeo svoju karijeru flamenko gitariste već sa 11 godina. Već nakon pet godina postao je najmlađi gitarista koji je osvojio prvu nagradu “flamenco touch” na prestižnom takmičenju “La Union”, a njegov prvi album “Duende Flamenco” stigao je sa 19 godina.

 

Daniel Kasares stvara svoju muziku više od 25 godina i do sada ima osam albuma iza sebe. U savremenoj eri bezbrojnih flmenko virtuoza, Kasers se izborio za svoj tron novog kralja flamenka kroz jedinstveni zvuk u njegovoj interpretaciji, obnavljajući klasične, ali i nesumnjive "tragove" svojih uzora: Paco de Lucia, Manolo Sanlucar, Tomatito i Gerardo Nunez. Daniel svoju autentičnost duguje i proučavanju i sviranju klasike, džeza i fada.

 

Izvor: Guitar Art Festival

Preporuka


Željeni događaj možete pronaći na našem novom sajtu, koji ima za cilj bolje korisničko iskustvo. Nadamo se da ćete u…

Željeni događaj možete pronaći na našem novom sajtu, koji ima za cilj bolje korisničko iskustvo. Nadamo se da ćete u…

Nesvakidašnji koncert Željka Vasića pod nazivom "Moja kafana". Sam naziv koncerta govori šta mozete očekivati te noći.

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati