Program


XV Guitar Art Summer Fest - 40 FINGERS

XV Guitar Art Summer Fest - 40 FINGERS

XV GUITAR ART SUMMER FEST
Herceg Novi, Crna Gora, 15 – 20. avgust 2021.
Italijanska gitarska senzaciaja 40 FINGERS 15. avgusta u Herceg Novom

Trenutno nema događaja

Ovaj događaj je istekao. Aktuelne događaje možete pronaći na www.tickets.rs

Poslednji datum događaja:: Nedelja, Avgust 15 2021 21:00

XV GUITAR ART SUMMER FEST
Herceg Novi, Crna Gora, 15 – 20. avgust 2021.

Italijanska gitarska senzaciaja 40 FINGERS 15. avgusta u Herceg Novom

Trenutno jedan od najpopularnijih italijanskih sastava, gitarska senzacija 40 Fingers, održaće po prvi put veliki koncert u Crnoj Gori 15. avgusta na Kanli Kuli u Herceg Novom u okviru međunarodnog Guitar Art Summer Festa.

Prvi crnogosrski koncert je deo turneje “Guitar Rhapsody”, muzičko-scenski spektakl u okviru koga će ovaj poznati gitarski četverac predstaviti poznatu filmsku muziku, autorske pesme, a potom sledi energičan deo sa kultnim melodijama i popularnim obradama pop i rok hitova u posebnim aranžmanima za 4 gitare.

Popularnost su stekli zahvaljujući njihovom snažnom ritmu, bogatim harmonijama i velikoj originalnosti u obradi najvećih hitova pop, rok, džez, blus, latino, irske i klasične muzike.

Njihov planetarni uspeh počinje onog trenutka kada su snimili izvanrednu verziju Boemske Rapsodije grupe Kvin, koja je velikom brzinom premašila 5 miliona pregleda na njihovom Youtube kanalu. Kvartet je odmah objavio i prvi album koji je naišao na odlične kritike, kako kod muzičkih kritičara, tako i publike.

"40 Fingers" čine su Mateo Brenči, Emanuele Grafiti, Enriko Marija Milanezi i Andrea Vitori. Četvorica virtuoza na akustičnim gitarama koji su italijanskoj muzičkoj sceni pojedinačno već dobro poznati po svojim brojnim solo projektima.

Njihov originalni koncertni repertoar obuhvata autentične obrade poznatih kompozicija vešto aranžiranih za četiri gitare. Među njihovim najpopularnijim obradama izdvajaju se kompozicije Astora Pijacole "Libertango", zatim teme iz serije "Igre prestola", teme iz filma "Poslednji Mohikanac" i Vivaldijevog "Leta" i "Četiri godišnja doba".

Koncert se održava uz poršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

Guitar Art Summer Fest održava se po 15. put u Herceg Novom pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi i TO Herceg Novi, u zajedničkoj organizaciji sa JUK Herceg Festom.

Dugogodišnji parteneri festivala su Muzička škola Herceg Novi, Galerija Suy Rider, Hotel Hunguest Hotel Sun Resort, Gradska Kafana Herceg Novi i general medijski pokrovitelj festivala Radio Televizija Herceg Novi.

XV izdanje Guitar Art Summer Festa u Herceg Novom posebno su podržali EU Delegaciija Crna Gora, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Gete Institut u Beogradu,  Italijanski institut za kulturu u Beogardu, Erste banka Crna Gora i Ministarstvo kulture Republike Crne Gore.


Izvor: JUK Herceg fest – Herceg Novi i Udruženje klasičnih gitarista Srbije – Beograd

Naša ponuda


NORVEŠKA SENZACIJA WARDRUNA U BEOGRAD DONOSI MAGIJU NORDIJSKOG FOLKA

ANDRE RIEU SE VRAĆA PRED SRPSKU PUBLIKU! Megapopularni dirigent i virtuoz na violini i njegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak u beogradsku Arenu

Preporuka


Željeni događaj možete pronaći na našem novom sajtu, koji ima za cilj bolje korisničko iskustvo. Nadamo se da ćete u…

JIMMY CARR

Kombank Dvorana, Beograd

JIMMY CARR - TERRIBLY FUNNY 2022

Konak kneginje Ljubice je jedna od malog broja sačuvanih zgrada iz vremena prve vladavine kneza Miloša Obrenovića. Građen je u…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Upozorenje! Vreme će uskoro isteći!
Preostalo vreme:
00:00

ulaznica(e) u korpi

ukupno:


Rok je istekao. Molimo, ponovo stavite stavke u korpu.


Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati