Program


USPAVANA LEPOTICA
3

USPAVANA LEPOTICA

Živomir Joković
USPAVANA LEPOTICA
Po motivima istoimene bajke Šarla Peroa

Trenutni događajiRežija: Živomir Joković
Scenografija i lutke: Svila Veličkova
Muzika: Radoslav Graić
Pomoćnik reditelja: Željka Mandić
Igraju: Dragiša Kosara, Zorana Milošaković Tasić
Pomoćna animacija: Željka Mandić

Trajanje: 40 min, uzrast: 2-8 god.

Bajka o princezi Ružici na koju veštica Tarana baca kletvu da ce se na 16. rođenđan ubosti na vreteno i umreti. Tog dana Ružica pada u stogodišnji san. Preokret nastaje dolaskom princa cija iskrena ljubav i poljubac bude princezu. Za njom se budi i čitavo kraljevstvo i ponovo vlada radost na dvoru. Mnoštvo lutaka animira dvoje glumaca. Lutke, kao i muzika koja ima renesansni ton, verno oslikavaju raskoš dvorskog života. Scenografija se kreira i menja na jednom stolu, pred očima publike. Značajnu ulogu imaju i zvona kojima glumci oznacavaju početak i kraj bajke, ali i preokrete i promene u toku radnje. Predstava je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu na Međunarodnom lutkarskom festivalu malih formi u Kragujevcu, sa velikim uspehom je učestvovala na Internacionalnom festivalu Ave Ninki u Trstu (Italija) i Međunarodnom festivalu u Užgorodu (Ukrajina), a Pozorište je sa ovom predstavom gostovalo u Švedskoj i nastupalo u Stokholmu, Malmeu, Upsali, Geteborgu, Jančepingu, itd.  (Izvor: www.pinokio.rs)

 

Preporuka


Priča se po gradu

Akademija 28

Jedna od trenutno najpopularnijih predstava, "Priča se po gradu" je intrigantna komedija o…

Pozorište Duško Radović

Pozorište Duško Radović, Beograd

Pozorište Duško Radović

Аutor: Po motivima bajke u stihu A.S. Puškina Režija: Marija Krstić

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati