Program


TVOJA RUKA U MOJOJ
10

TVOJA RUKA U MOJOJ

Kerol Rokamora
TVOJA RUKA U MOJOJ
PREDSTAVA O ANTONU ČEHOVU I OLGI KNIPER

Trenutni događaji 

U duhu slavljenja velikih ljudi i velikih ljubavi, Madlenianum priprema novu dramsku predstavu za Malu scenu čija će premijera biti održana 17. marta 2017.

U režiji Nebojše Dugalića, a po tekstu TVOJA RUKA U MOJOJ Kerol Rokamore, publika će moći da vidi scenski uobličenu istinitu priču o jednom od najvećih svetskih književnika – ANTONU ČEHOVU i njegovoj ženi – slavnoj glumici OLGI KNIPER.

Kao inspiracija za predstavu o ovoj nesvakidašnjoj ljubavi poslužila su pisma Čehova i Olge, njih 412, koliko su ih razmenili za 6 godina svoje ljubavi. Čehov je prerano umro, u 44. godini svog života, ostavivši brojna pripovedačka dela i kultne drame koje služe za žanrovski uzor predstavi TVOJA RUKA U MOJOJ, a žanr se može okarakterisati kao komedija po Čehovu.

U Madlenianumu će ulogu Čehova zaigrati Igor Filipović a Olgu - Vjera Mujović. U autorskom timu su, pored Nebojše Dugalića koji je i scenograf projekta, jos i kompozitor Milan Nedeljkovič, kostimograf Tijana Sićević i asistent scenografa Vladimir Ćirić.  (Izvor: operatheatremadlenianum.com)

Preporuka


DEV9T

Stara ciglana

Da li znaš šta je Alhemija danas i da li si spreman da…

IGGY POP

Budapest Park, Mađarska

Iggy Pop se često smatra kumom punka - on je jedan od najdinamičnijih…

POZORIŠTE ZA BEBE - PROLEĆE "PROLEĆE" JE DOLETELO ZA BEBE U POZORIŠTU LUTAKA…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja