Program


TRI KLASE I GOSPODjA NUŠIĆ
9

TRI KLASE I GOSPODjA NUŠIĆ

TRI KLASE I GOSPODjA NUŠIĆ

PISAC
Vladimir Đurđević

REŽIJA
Milica Kralј

 više

LICA 

Branislav Nušić 
Daniel Sič 

Dimitrije Bodi 
Slobodan Boda Ninković / Savo Radović 

Živka Bodi 
Sandra Bugarski 

Darinka Đorđević 
Paulina Manov 

Milorad Cvijović 
Andrija Kuzmanović 

Nina Angelopulos 
Jelisaveta Orašanin / Ivana Nikolić 

Pera 
Vladan Milić 

Jorgos 
Lako Nikolić

REČ PISCA

Bližio se jubilej, vek i po od rođenja velikog komediografa. O Nušiću je valјalo pisati i odati mu počast. Ili makar to pokušati. Život najduhovitijeg čoveka na Balkanu nije bio uvek ispunjen smehom i radošću. Ipak, ako je već sam Nušić svoj život u „Autobiografiji“ opisao kao jednu veliku komediju, smatrao sam za jedino primereno, da isečak iz njegove biografije koji želim da prikažem, bude upravo komedija. U znak zahvalnosti što nas i dan danas zasmejava.

Želim da se zahvalim svojoj profesorki Vesni Jezerkić na izdvojenom vremenu i nesebičnoj pomoći, na sugestijama i indikacijama koje su ovak komad učinile bolјim. Hvala i Branislavu Nušiću na svim likovima i replikama koje sam bez pitanja pozajmio iz njegovih drama.

Vladimir Đurđević

REČ REDITELjA

Valјa odmah reći da „Tri klase i gospođa Nušić“ nisu dokumentaristički ( ili istorijski ) komad. Istorijski fakti (i ličnosti ) jesu poslužili Đurđeviću, ali da stvori originalnu priču, priču koja nije opterećena podacima već je plodotvorna za pozorišnu IGRU. U toj igri Branislav Nušić se sreće sa likovima koje će kasnije proslaviti njegove drame i živi na pozorišnim daskama gotovo kao lik iz neke od tih drama. Vladimir Đurđević pravi omaž velikom piscu tako što ga pušta da živi „ glavom, bradom i brkovima“ u nečemu što jeste nalik na njegov (Nušićev) komad.

Trajanje: 1 sat 30 min.

Premijera: 11. 11. 2014.

 

Izvor: bdp.rs

 

 

 

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak…

NICK MASON'S SAUCERFUL OF SECRETS

Sava Centar, Beograd

U Beograd stiže Nik Mejson, bubnjar grupe Pink Floyd koji će zajedno sa…

Rambo Amadeus je kultni muzičar, a on i njegov bend predstavljaju jednu od…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati