Program


The Strange

The Strange

The Strange su od leta 2018. i raspada The Bambi Molesters u sledećoj postavi: Chris Eckman, Dalibor Pavičić, kompletni My Buddy Moose i dvočlana duvačka sekcija (saksofon i truba). Njih osmorica stižu u Beograd u petak, 7. juna i nastupiće u Domu omladine od 21:00.  više

THE STRANGE

U numeri Ice And Pinewood Trees sa albuma „Sonic Bullets – 13 From The Hip“ hrvatskog surf-rock benda Bambi Molesters iz 2001. kao vokal gostuje Chris Eckman, tada još uvek lider The Walkabouts, a iz te saradnje par godina posle nastao je i sastav The Strange (Chris + kompletni Bambi Molesters). Najpre kao projekat koji je objavio debi album „Nights Of Forgotten Films“ 2004. za Dancing Bear Records, a 14 godina potom kao full-time bend po objavi kraja Bambi Molesters ovog leta. Drugi album The Strange zove se „Echo Chamber“ i objavljen je početkom oktobra za Dancing Bear Records.

Album su snimili Bambi Molesters i Chris Eckman u praškom SONO studiju. Snimatelj i koproducent je legendarni Phill Brown, a producent Antonio Gramentieri, u poslednje vreme ključni čovek Alejandro Escovedo benda. Radi se o ozbiljnoj americana/baroque-pop ploči kojom dominira Chrisov bariton evocirajući najbolje momente Walkabouts iz prve polovine 90-tih sa albuma „New West Motel“, „Satisfied Mind“ i „Setting The Woods On Fire“. The Strange su osmočlana ekipa: bubnjevi, bas, tri gitare, dva duvača i klavijature. Chris Eckman je glavni, ali imaju i prateće, te gostujuće vokale; produkcija je raskošna, u par pesama imaju prašku filharmoniju na pozajmici kao što su imali i solidan budžet da kvalitetno snime ovih 10 numera koje će ih uvrstiti u vrh ovogodišnje produkcije americana žanra.

Chris Eckman je po prvi put sam u glavnoj roli kao frontman na vokalu i sporadično sa akustičnom gitarom. Ide mu sjajno sudeći po brojnim recenzijama „Echo Chamber“ albuma. Dalibor Pavičić (gitarista Bambi Molesters i koautor pesama na ploči) i on uradili su sjajan posao i sada je pravi trenutak za The Strange što i potvrđuju odlični nastupi koje su imali u regionu u poslednjih 9 meseci.

 

The Strange su od leta 2018. i raspada The Bambi Molesters u sledećoj postavi: Chris Eckman, Dalibor Pavičić, kompletni My Buddy Moose i dvočlana duvačka sekcija (saksofon i truba). Njih osmorica stižu u Beograd u petak, 7. juna i nastupiće u Domu omladine od 21:00.

 

Ulaznice po promotivnoj ceni od 1000 dinara @ Tickets.rs do 31. maja. Od 1. juna 1400 i na dan koncerta 1800.

 

https://thestrange.info/

https://www.facebook.com/thestrangemusicofficial/

https://www.europavox.com/bands/the-strange/

https://www.inmusicfestival.com/en/lineup/2017/strange

 

 

Recenzije:

https://www.jutarnji.hr/kultura/glazba/bambiji-su-se-raspali-no-zato-the-strange-rasturaju-jedan-od-albuma-godine-nastao-je-u-hrvatsko-slovenskom-tihom-obrtu/7935205/

https://www.muzika.hr/albumi/the-strange-echo-chamber/

https://www.ravnododna.com/the-strange-echo-chamber-cudni-su-putevi/

https://www.ravnododna.com/the-strange-u-vintage-industrialu-kratki-teaser-jedne-od-najjacih-set-lista-na-ovim-prostorima/

Preporuka


DEEP PURPLE

Štark Arena

Ljubitelji tvrdog zvuka će imati jedinstvenu priliku da poslednji put čuju hitove rok…

Music Week festival na Ušću, uz Beer Fest i Noć muzike, predstavlja deo…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.