Program


TEŠKO JE REĆI ZBOGOM
4

TEŠKO JE REĆI ZBOGOM

M. Gavran
TEŠKO JE REĆI ZBOGOM
gostovanje putujućeg pozorišta Teatar Vihor

O PREDSTAVI
Pisac:
Miro Gavran

Produkcija
Teatar Vihor

Režija
Marija Lipkovski

Muzika
Marko Luis

Fotograf
Mihailo Milovanović i Marija Piroški


IGRAJU
Ivan Mihailović - Davor
Nina Janković - Ena
Nevena Vukes - Tea

50. jubilarno izvođenje predstave „Teško je reći zbogom” Mira Gavrana u produkciji putujućeg Teatra Vihor biće izvedeno na Novoj sceni Zvezdara Teatra u Beogradu, 6.decembra 2019. sa početkom u 20 časova.

Ovog datuma pre tačno 4 godine, Teatar Vihor je krenuo na svoj put i upalio svoje motore i to upravo sa premijerom ovog naslova!

U dramskom tekstu „Teško je reći zbogom” susrećemo se s neobičnim bračnim trouglom. U dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta „žrtva” i „progonitelj” zameniće mesta, „istine” će postati „laži”, a „laži” će postati „istine”. Primenjujući akronološki način pripovedanja, ispisujući brze, gotovo kolokvijalne dijaloge, Miro Gavran je napisao modernu savremenu dramu s kojom će se današnji gledaoci lako poistovetiti, pronalazeći u sudbinama prikazanih junaka deliće svoga ličnog iskustva.

Neki teatrolozi su ovaj Gavranov tekst imenovali komedijom, neki melodramom, neki dramom – a u njemu se sve te odrednice susreću i isprepliću, pozivajući glumce i reditelja na građenje snažne predstave, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ako se slažete s tvrdnjom da su muško-ženski odnosi najvažniji za našu sreću i nesreću – onda ćete u ovoj predstavi istinski uživati.

2017.godine predstava „Teško je reći zbogom” bila je pozvana na međunarodni festival u Pragu u Češkoj, 7. GAVRAN FEST, a ujedno to je bilo prvo gostovanje najmlađeg srpskog teatra na tom festivalu u pozorištu „Na Pradle”. Nakon toga usledilo je gostovanje u Parizu u Francuskoj.

Predstava je gostovala u 50 gradova Srbije, regiona i Evrope.

(Izvor: zvezdarateatar.rs; Facebook: @zvezdarateatar)

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

WARDRUNA

Sava Centar, Beograd

Norveška grupa Wardruna, već duže vreme prvorazredna nordijska atrakcija koja donosi magičan zvuk…

U trenutku kada se beogradski klabing vraća u punoj snazi predstavljamo vam nešto…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati