Program


TERROIR AL LÍMIT – TEROAR DO KRAJA… I JOŠ DALJE

TERROIR AL LÍMIT – TEROAR DO KRAJA… I JOŠ DALJE

TERROIR AL LÍMIT – TEROAR DO KRAJA… I JOŠ DALJE  više

Naziv:

TERROIR AL LÍMIT – TEROAR DO KRAJA… I JOŠ DALJE ‍ ‍

Master Class / Ekskluzivna degustacija vina španske vinarije Terroir al Límit

 

Vreme:

Petak 06. decembar, 13.00

 

Mesto:

16. Beogradski Salon Vina, Hotel Hyatt Regency, Beograd

 

Cena vaučera:

4.500 RSD

(u cenu je uključena ulaznica za 16. Beogradski Salon Vina za 06. decembar)

 

Kapacitet:

6 mesta

 

Opis događaja:

 

Ovo je priča o autohtonim sortama grožđa na vinovoj lozi staroj između 55 i 100 godina, u visokim vinogradima koji dosežu do 800 m.n.v., ovo je priča o radikalnoj organskoj i biodinamičkoj proizvodnji, o ekstremno kontrolisanim prinosima koji često nisu veći od samo 1.500 kg grožđa po hektaru, o fanatičnom pristupu teroaru, o vinima koja zauvek ostaju u vašem sećanju.

 

Vinarija Terroir al Limit iz Priorata (Katalonija) u potpunosti opravdava svoje ime, koje je istovremeno i njihova filozofija vina. Vlasnik vinarije, Dominik Huber nju definiše ovim rečima: “Ništa u vinu ne sme da maskira iskonski karakter zemljišta: ni hrast, ni ekstarkcija, ni prevelika zrelost grožđa. Samo čisto voće bogato mineralima dolazi u obzir”.

 

Svoju fanatičnu posvećenost teroaru i opsednutost burgundskim pristupom zemljištu i vinu, Dominik deli sa svojim mladim i posvećenim timom, na čijem čelu je danas naša Subotičanka, enolog Tatjana Pećerić, koja je studirala u Bordou i Gejzenhajmu.

 

Izuzetno nam je zadovoljstvo šta će upravo ona predstaviti Terroir al Limit na predstojećem Wine Masters-u 2019 (05. decembra) i držati ovaj Master Class, na kojem ćete imati ekskluzivnu priliku da probate sva vina iz sve tri linije ove fantastične vinarije, koju Robert Parker I Džejms Sakling još od prve berbe ocenjuju izuzetno visokim ocenama:

 

       TERROIR HISTÒRIC WHITE 2018 (75% Grenache Blanc, 25% Macabeu; 6 mes. u cementnim tankovima) / ocene 91-92 poena

       TERROIR HISTÒRIC RED 2018 (75% Grenache, 25% Cariñena; 6 mes. u cementnim tankovima) / 91-92p

       TERRA DE CUQUES WHITE 2017 (Pedro Ximénez, Muscat d'Alexandria; dve nedelje maceracije; 16 meseci u cementnim tankovima) / 93-94p

       PEDRA DE GUIX 2016 Pedro Ximénez, Macabeu, Garnatxa Blanca; sorte odležavaju 12 mes. odvojeno u hrastovim bačvama, zatim se kupažiraju i nastavljaju odležavanje zajedno) / 96-97p

       TERRA DE CUQUES RED 2017 (50% Carignan, 50% Grenache; 18 mesci u hrastovim bačvama) / 93-94p

       ARBOSSAR 2017 (100% Cariñena sa vinove loze stare 85 god; 18 mes. u hrastovim bačvama) / 95-96p

       DITS DEL TERRA 2017 (100% Cariñena sa vinove loze stare 87 god; 18 mes. u hrastovim bačvama) / 95-98p

       LES MANYES 2017 (100% Garnatxa sa vinove loze stare 55 god; 24 mes. u hrastovim bačvama) / 96-100p

       LES TOSSES 2016 (100% Cariñena sa vinove loze stare 90+ god; 24 mes. u hrastovim bačvama) / 97-98p

 

Vebsajt:

www.bsv.rs

 

Izvor: Agencija za marketing INVINO

 

Preporuka


ZDRAVKO ČOLIĆ

Štark Arena

ZDRAVKO RASPRODAO I PETI KONCERT I ZAKAZAO ŠESTI ZA 28. DECEMBAR U ŠTARK…

LEXINGTON

Štark Arena

LEXINGTON

TOPLJENJE - Oliver Koletzki & Hidden Empire live

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati