Program


SUUNS (CAN)

SUUNS (CAN)

SUUNS je kanadski rok bend formiran 2007. godine u Montrealu. Bend su osnovali pevač i gitarista Ben Šemi (Shemie) i gitarista/basista Džo Jarmuš (Joe Yarmush) kojima su se ubrzo priključili bubnjar Lijam O'Nil (Liam O'Neill) i basista/klavijaturista Maks Henri (Max Henry).  više

Trenutni događajiNakon nastupa na festivalima PrimaveraPukkelpopOff i SXSW, najbolji novi bend u 2011. godini po rečima muzičkog časopisa "New Musical Express" (NME), kandarski rokeri SUUNS svoj premijerni nastup u Srbiji održaće u subotu, 6. aprila 2019. godine u Studentskom kulturnom centru (SKC) u Beogradu u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke sa početkom u 20 časova.


Ulaznice:

1200 RSD - promo (ograničen kontigent do 1. marta)
1600 RSD - pretprodajna cena (do 5. aprila)
2000 RSD - na dan koncerta (6. aprila)

SUUNS je kanadski rok bend formiran 2007. godine u Montrealu. Bend su osnovali pevač i gitarista Ben Šemi (Shemie) i gitarista/basista  Džo Jarmuš (Joe Yarmush) kojima su se ubrzo priključili bubnjar Lijam O'Nil (Liam O'Neill) i basista/klavijaturista Maks Henri (Max Henry). 

 

SUUNS - "2020"

Debi album Zeroes QC ugledao je svetlost dana 2010. godine, a producent je bio Džejs Lejsek iz benda the Besnard Lakes. Prvenac je objavljen za Secretly Canadian, izdavača kome kritičari daju važnost legendarnog Sub Pop-a, a ova uspešna saradnja održala se do današnjih dana.

 

"Live on KEXP"

Drugo studijsko izdanje Images Du Futur objavljeno je 2013. godine koje im je obezbedilo i nominaciju za Polaris Music Prize. Godinu pre treće diskografske avanture Hold/Still (2016) koju je producirao Džon Konglton (John Congleton), SUUNS snimaju split album zajedno sa umetničkim duom Jerusalem in My Heart.

 

"SUUNS - Pie IX"

Početkom prošle godine kvartet iz Montreala objavljuje svoj četvrti studijski uradak pod imenom Felt. Ovo izdanje pokupilo je brojne pozitivne kritike, a Variety, između ostalog navodi: "Od velikog broja zvučnih čudesa koje je izveo kvartet iz Montreala, najveće je njihova sposobnost da prave nezaboravni hook i melodije iz čudnih, neočekivanih i neugodnih zvukova."

 

Kao što dolikuje bendu kome su Endi Stot (Andy Stott) i My Bloody Valentine glavna inspiracija premda ne zvuče poput njih, SUUNS su oduvek neprimetno spajali programirano i odsvirano. Kroz ovih jedaneaset pesama može se čuti sloboda koja teče kroz njih. To je istovremeno i nastavak i ponovno rađanje, kvartet iz Montreala se vratio u voljeni lokalni Breakglass Studio ovoga puta snimajući prema vlastitom ritmu. Naknadni miks i konačno brušenje delo je producenta Džona Kongltona. Neformalnost sopstvene produkcije omogućila je bendu da istraži nove vidike. „Samo mi da radimo našu stvar, taj proces je delovao kao neograničena radionica za isprobavanje novih ideja“, naveo je bubnjar Lijam O’Nil.

 

"Watch You, Watch Me"

 

Nakon sjajnih nastupa u regionu na festivalu Terraneo (2011), Tvornici kulture (2013), Močvari (2014) i Kino Šiški (2017) publika u Srbiji će imati priliku da ih konačno vidi uživo!

 

Website: http://www.suuns.net

Wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Suuns

Facebook: https://www.facebook.com/suunsband

YouTube: https://www.youtube.com/user/SuunsVEVO

Twitter: https://twitter.com/suunsband

Instagram: https://www.instagram.com/SUUNS_MTL/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/3UkN1XeK2D4wD4uhtJx4vb

Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/517413

BandCamp: https://suuns.bandcamp.com

 

Preporuka


STILL CORNERS

Dom omladine Beograda

Britanski dream pop / synth pop bend STILL CORNERS prvi put će nastupiti…

André Rieu

Štark Arena

Andre Rieu i njegov Johan Štraus orkestar ponovo su u Beogradu 2019. godine.…

U spoju muzičkih žanrova , a u interpretaciji Novosadskog Big Benda i Orkestra…