Program


SUMRAK BOGOVA - Pretpremijera

SUMRAK BOGOVA - Pretpremijera

Ivor Martinić

Sumrak bogova

Reditelj: Jagoš Marković

(po motivima filma L. Viskontija)
 više

Scensku adaptacijurađenu po motivima čuvenog filmu Lukina Viskontijao usponu i propastiEsenbekovih, bogate porodice industrijalaca, napisao je hrvatski pisac Ivor Martinić, a na sceni Beogradskog dramskog pozorišta režira je Jagoš Marković. Nacizam u Nemačkoj postepeno cveta, stara aristokratija bespovratno propada, a vodeća mesta u državi, polako ali sigurno, preuzima Hitlerova Nacional-socijalistička partija. Od momenta kada je izgorela zgrada Reichstaga pa sve do ozloglašenenoći dugih noževa, komad prati raslojavanja i sukobe unutar nacističkog društva, ali pre svega kroz sliku moralne erozije jedne elitne porodice i njihovom ponašanju u novim istorijskim okolnostima.Reč je o komadu koji osim kritike beskrupoloznih pojedinaca, analizira i društvo koje olako, pre svega nečinjenjem, kapitulira pred totalitarnom vizijom sveta.

Reditelj potpisuje adaptaciju teksta, scenografiju i izbor muzike, kostimograf je Bojana Nikitović, za scenski govor zadužena je dr. Ljiljana Mrkić Popović, pomoćnik reditelja je Ksenija Ćirica, a asistent reditelja Tara Lazarević. U predstavi igraju: Milan Lane Gutović, Branka Šelić, Isidora Simijonović, Vladan Milić, Pavle Pekić, Jovo Maksić,Milan Čučilović,Milica Zarić i Vanja Nenadić.

Premijera 1. oktobar u 20:30h na Novoj sceni.fotograf Darja Štravs Tisu(Izvor: www.bdp.rs)

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

ZDRAVKO ČOLIĆ

Knežev Arsenal, Kragujevac

Neprikosnovena pevačka legenda, najveće ime naše pop muzike Zdravko Čolić održaće u subotu…

Tradicionalni Antievrovizijski koncert benda Mortal Kombat!

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati