Program


SO NA RANE

SO NA RANE

SO NA RANE
Tea Matanović
premijera FDU, otvaranje festivala FIST14

SO NA RANE

Tea Matanović

premijera FDU, otvaranje festivala FIST14

 

O PREDSTAVI

Pisac:

Tea Matanović

 

Reditelj

Rastislav Ćopić

 

Dramaturg

Vida Davidović

 

PREMIJERA

10.5.2019.

 

IGRAJU

 

Dobrila Stojnić - Majka

Miša Gajić - Otac

Bojana Stojković - Lena (Kći)

Marko Mak Pantelić - Matej (Brat)

Milan Bobić - Prijatelj

Predstava “So na rane”po tekstu autorke Tee Matanović je deo programa 14. Festivala Internacionalnog Studentskog Teatra koji u okviru svojih nastavnih aktivnosti realizuju studenti Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Ovom predstavom biće otvoren ovogodišnji festival koji se održava pod temom SAMOSPOZNAJA.

 
Reč reditelja

 

Rastislav Ćopić

Na opštim planu, nukleus svakog društva je porodica, te društvene okolnosti direktno ili posredno utiču i na porodicu, baš kao što i porodična ravnoteža utiče na stanje u društvu. Kada u društvu kao što je tranziciono stvari ne valjaju, to se analogno odražava i na mikroplanu, odnosno utiče i na dinamiku porodične simbioze.

U posebnom planu je i odnos pojedinca prema svojoj porodici, i kako odsustvo komunikacije, ljubavi i razumevanja neminovno najbliže ukućane učini strancima, pa i neprijateljima.
U takvom nedostatku komunikacije i porodičnih odnosa razvijaju se psihološke devijacije unutar pojedinaca, članova te porodice. Postavlja se i pitanje odgovornosti pojedinca za svoje postupke unutar porodične zajednice.
Kako gubitak društvene svesti definiše sudbinu jednog društva i porodice? Jesmo li dovoljno hrabri da se prvo suočimo sa svojim odrazom u ogledalu? Imamo li i sami udela u narušavanju ravnoteže? Da li je hrabrost ili kukavičluk izložiti narušenu porodičnu intimu svetu?  Izvor: zvezdarateatar.rs 

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

Nick Cave and The Bad Seeds

Štark Arena, Beograd

Beogradski koncert, koji je bio zakazan za 4. jun 2020, održaće se 15.…

Nick Cave and The Bad Seeds

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati