Program


SLOBODNA ZONA - Slušajte pažljivo!
4

SLOBODNA ZONA - Slušajte pažljivo!

Muzičarka želi da da istraži nepoznanicu - kako zvuk utiče na nas. Ono što nije očekivala je da su u priču umešani i nacisti.

Slušajte pažljivo! (dok.)

Reditelj: Gunnar Hall Jensen

Zemlja: Norway, Sweden

Godina: 2021.

Trajanje: 87’

Jezik: English

Uloge: Laurie Amat, Lucy Amat, Birgite Bakke

Produkcija: UpNorth Film    

---------------

ŽENSKA LINIJA

SINOPSIS

Muzičarka Lori Amat čula je teoriju zavere koja ima veze sa Jozefom Gebelsom i nacistima. Navodno, na internacionalnoj konferenciji 1939, nacisti su uspeli da promene globalno podešavanje muzike. Promenili su frekvenciju na 440 herca misleći da će to učiniti masu agresivnijom i podložnijom manipulaciji. Ovo je visina tona koju slušamo i dan danas.

Zabrinuta ovim saznanjem, Lori se baca u veliku avanturu kroz nepoznat svet zvuka.

Tokom ovog putovanja upoznaje strastvene i harizmatične entuzijaste u domenu zvuka. Oni joj otkrivaju šta zvuk za njih predstavlja i šta može da nam učini. Tako Lori saznaje za sposobnost zvuka da leči, manipuliše osećanjima i da nas pogura nešto da uradimo, ali kao najveće saznanje otkriva i da zvuk može da se koristi kao oružje. Da li je moguće da su nacisti u Drugom svetskom ratu znali za ovo?

 

O REŽISERU

Gunar Hal Jensen (rođen 1963.) je nagrađivani i kritički priznat pisac i reditelj poznat po filmovima kao što su Ice fishers from Syria (2015), A cup of tea (2014), Gunnar goes God (2010) i Gunnar goes comfortable (2003). Njegovi filmovi su prikazivani na filmskim festivalima i televizijskim programima širom sveta.

 

Izvor: Free Zone

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak u beogradsku Arenu.

ŠTA ME SNAĐE

Akademija 28, Beograd

Naša popularna glumica Anđelka Prpić je glavni protagonista ove fantastične predstave, nastale iz pera Nebojše Romčevića, ako ne najboljeg, sigurno…

tekst: Milena Depolo režija: Đurđa Tešić igraju: Jelena Đokić, Viktor Savić, Vladan Milić, Teodora Dragičević, Dušanka Glid i Tašana Đorđević

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati