Program


SLOBODNA ZONA - Profesor Bahman i njegovi časovi
3

SLOBODNA ZONA - Profesor Bahman i njegovi časovi

Dokumentarac o časovima genijalnog profesora Bahmana koji svojim učenicima u Štatalendorfu, nemačkom gradu sa kompleksnom istorijom doseljenika i emigranata, pruža osećaj kao da su kod kuće.

Profesor Bahman i njegovi časovi (dok.)

Rediteljka: Maria Speth

Zemlja: Germany

Godina: 2021.

Trajanje: 217’

Jezik: German

Uloge: Dieter Bachmann, Aynur Bal, Önder Cavdar

Produkcija: Madonnen Film

------------

MEĐUNARODNA SELEKCIJA

 

SINOPSIS

Kako je jedno od glavnih pitanja otuđenog modernog sveta gde se to neko oseća kao kod kuće, odgovor bi mogao biti u Štatalendorfu, nemačkom gradu sa kompleksnom istorijom doseljenika i emigranata, gde genijalni profesor Diter Bahman pruža svojim učenicima osećaj kao da su kod kuće. Oni imaju između 12 i 14 godina, pripadnici su dvanaest različitih nacija i neki od njih još uvek nisu savladali nemački jezik. Bahman je taj koji ih vodi kroz proces obrazovanja i uključivanja u zajednicu.

Gledajući ovaj emotivan dokumentarac koji se snima jednom u deset godina čovek bi pomislio da, kada bi sva deca imala tako emotivno inteligentnog i strpljivog profesora poput Bahmana, svaki konflikt bi se rešavao razgovorom, a Imagine Džona Lenona bi bila naša stvarnost.

 

O REDITELJKI

Marija Spet je rođena 1967. godine u Titingu (Bavarija, Nemačka). Ona je rediteljka i spisateljica, poznata po filmovima Gospodin Bahman i njegovi časovi (2021), Dani između (2001) i Devet života (2011).

 

FESTIVALI I NAGRADE

Silver Berlin Bear, Berlin International Film Festival 2021

Golden Firebird Award, Hong Kong International Film Festival 2021

 

Trejler:https://youtu.be/F7zaGs4TDv0

 

Izvor: Free Zone

 

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak u beogradsku Arenu.

ANGAŽMAN FEST

Malo pozorište "Duško Radović" / Dom omladine Beograda

Treći, po redu festival edukativnih predstava za mladu publiku, ANGAŽMAN FEST biće održan od 4.12. do 8.12.2021. godine u Domu…

Treći, po redu festival edukativnih predstava za mladu publiku, ANGAŽMAN FEST biće održan od 4.12. do 8.12.2021. godine u Domu…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati