Program


SLOBODNA ZONA - Murina
3

SLOBODNA ZONA - Murina

Tokom posete starog porodičnog prijatelja, šesnaestogodišnja Julija uvlači porodicu u opasan vrtlog strasti i nasilja.

Murina (igr.)

Reditelji: Antoneta Alamat Kusijanović

Zemlja: Croatia, Brazil, USA, Slovenia

Godina: 2021.

Trajanje: 92’

Jezik: Croatian, English

Uloge: Gracija Filipović, Danica Čurčić, Leon Lučev, Cliff Curtis

Produkcija: Antitalent, RT Features

-------------------------------------------

HORIZONTI BALKANA

SINOPSIS:

Napeti odnos šesnaestogodišnje Julije i autoritarnog oca Ante počinje da puca kada u njihov ostrvski dom stigne stari porodični prijatelj. Dok je otac zaokupljen pokušajima da s njim sklopi posao života, harizmatični gost Juliji otvara sve više prostora slobode te u njoj budi revolt prema roditeljima. Tokom jednog vikenda ispunjenog velikim očekivanjima, Julija uvlači porodicu u opasan vrtlog strasti i nasilja.

 

O REDITELJKI:

Antoneta Alamat Kusijanović je spisateljica i rediteljka, rođena u Dubrovniku, a trenutno živi u Njujorku. Njen kratki film U plavetnilo nominovan je za nagradu Studentske akademije, a osvojio je nagrade na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, kao i Sarajevo Film Festival, nagradu, Oberhausen Film Festival, uključujući i Festival de Premier Plans u Angersu, između mnogih drugih.

Prvi Antonetin dugometražni film Murina razvijen je uz podršku rezidencije Kanskog festivala, Cinefondation, First Films First Ghoethe-Instituta, a Jerusalem Film Lab producirao je Martin Scorsese Sikelia, RT features i Antitalent.

Antoneta je magistrirala na Akademiji dramskih umetnosti u Zagrebu, nakon čega je magistrirala dramaturgiju i režiju na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku. Antoneta je alumnus kampusa Berlinale Talent Lab, Sarajevo Talent Lab, La Fémis producentskog ateljea, i stipendista za Marcie Bloom film.

 

FESTIVALI I NAGRADE

Golden Camera, Cannes Film Festival 2021

El Gouna Film Festival 2021

Haifa International Film Festival 2021

Hamptons International Film Festival 2021

 

trejler:https://youtu.be/GKuTiZgBvH8Izvor: Free Zone

Preporuka


PIXIES

SRC Tašmajdan, Beograd

Svetski čuveni američki bend Piksiz (Pixies), koji je nedavno objavio hvaljeni novi album "Beneath The Eyrie", održaće koncert 29. avgusta…

Predstava ĆAO SVIMA

Dorćol Platz, Beograd

Fabula predstave je nastala kroz proces radionica, u kojima su ravnopravno učestvovali glumci, muzičari, pisci, dramaturzi, vizuleniumetnici, fotografi, snimatelji, scenografi,…

Nakon uspešne kupovine, u PDF ulaznici dobićete link na kom ćete moći da pratite video sadržaj od 11. decembre 2021,…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati