Program


SLOBODNA ZONA - Budućnost
3

SLOBODNA ZONA - Budućnost

Film u kome italijanski reditelji Pijetro Marčelo, Frančesko Munci i Aliče Rorvaher donose razgovore sa mladima iz cele Italije rođenim posle 2000. godine. Film je bio deo programa Directors´ Fortnight na Kanskom festivalu 2021. godine.

Budućnost (dok.)

Reditelj: Pietro Marcello, Francesco Munzi, Alice Rohrwacher

Zemlja: Italy

Godina: 2021.

Trajanje: 105’

Jezik: Italian

Produkcija: Avventurosa, Rai Cinema, Ministero della Cultura (MiC)

----------------

ZONA BEZ GRANICA

 

SINOPSIS

Pjetro Marčelo (Martin Eden), Frančesko Munci (Crne duše) i Aliče Rorvaher (Srećan kao Lazaro), prema mišljenju mnogih najbolji reditelji koje je Italija poslednjih godina iznedrila, krenuli su na put širom Italije tokom februara prošle godine da snime i sakupe utiske mladih iz svoje zemlje.

Bez ikakve agende, intervjuisali su mlade na prelazu iz detinjstva u odraslo doba, ispitujući ih o njihovoj budućnosti – budućnosti za one rođene posle 2000. godine koji su odrastali verujući da je svet pred velikom promenom.

Sagovornici su iz cele Italije, gradskih i seoskih područja, obrazovani i neobrazovani, bogati i siromašni. Izražavali su svoja mišljenja i sudove pred kamerom slobodno, bez upliva informacija o detaljima iz ličnog života.

Film je bio deo programa Directors´ Fortnight na Kanskom festivalu 2021 godine.

 

SAJT

Film u kome italijanski reditelji Pijetro Marčelo, Frančesko Munci i Aliče Rorvaher donose razgovore sa mladima iz cele Italije rođenim posle 2000. godine.

 

O REDITELJIMA

Pietro Marčelo je rođen 1976. godine u Kazerti (Kampanija, Italija). On je režiser i pisac, poznat po delima Izgubljeni i prelepi (2015), Martin Eden (2019) i Vučja usta (2009).

Frančesko Munci rođen je 1969. godine u Rimu (Lacio, Italija). On je režiser i pisac, poznat po delima Crne duše (2014), Saimir (2004) i Ostatak večeri (2008).

Aliče Rorvačer rođena je 1982. godine u Fijezoleu (Toskana, Italija). Ona je rediteljka i spisateljica poznata po filmovima Srećan kao Lazaro (2018), Čuda (2014) i Korpo Ćeleste (2011).

 

FESTIVALI I NAGRADE

Cannes Film Festival 2021

 

Trejler: https://youtu.be/I5lI2zmzWWI

Izvor: Free Zone

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak u beogradsku Arenu.

MASSIMO SAVIĆ

Novi Bitefartcafe, Beograd

Massimo je odavno omađiao beogradsku publiku, a uvek posebni i intimni koncerti dešavaju se upravo u njegovom omiljenom klubu, BitefArtCafe.

Poznata komedija našeg čuvenog komediografa koja govori o nama, našem mentalitetu; tematski aktuelna i dan danas. Glavna tema komada je…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati