Program


Retrospektakl 2020
3

Retrospektakl 2020

RETROSPEKTAKL 2020:
Marko Nastić pravi revijalni skup domaće scene elektronske muzike
Nakon fantastičnih reakcija na prvu Retrospektakl žurku, Marko Nastić odlučuje da od ovog projekta napravi godišnji događaj.
 više

RETROSPEKTAKL 2020:
Marko Nastić pravi revijalni skup domaće scene elektronske muzike

Nakon fantastičnih reakcija na prvu Retrospektakl žurku, Marko Nastić odlučuje da od ovog projekta napravi godišnji događaj.

Retrospektakl 2020 održava se 23. maja 2020. u Hangaru Luke Beograd i okuplja disk džokeje koji su stvorili našu scenu

Pilot izdanje Retrospektakl žurke dogodilo se 2018. i nadmašilo je sva očekivanja. Ovaj događaj je posetilo više od 7000 ljudi, a ostao je upamćen po dobrom vajbu upotpunjenom jedinstvenom muzičkom strukturom gde su se smenjivali neki od najvećih hitova elektronske muzike, koji su obeležili 20 muzičkih godina iza nas. Retrospektakl je okupio čitavu domaću elektronsku scenu, na bini i na podijumu, i podsetio nas šta je dobar klabing. To je bila zaista jedinstvena prilika da vidimo di džejeve i publiku različitih generacija koje povezuje ista pasija – sjajna elektronska muzika.

Upravo zato najpoznatiji domaći di džej Marko Nastić odlučuje da ovaj koncept pretvori u godišnji događaj – i ponudi publici priliku da u toku jedne večeri sluša isključivo domaće artiste, kao i muziku na kojoj su odrastali.

Retrospektaklje jedan od najzanimljivijih konceptualnih događaja kada je u pitanju elektronska muzika, koncipiran u formi klabing vremeplova. To nije klasičan rejv već jedinstveno muzičko putovanje koje počinje u 1997. – kada je scena elektronke muzike kod nas počela da se razvija, a završava se u tekućoj godini.

Pored ove vrste vremeplova, projekat pruža platformu domaćim di džejevima da pokažu svoja umeća pred velikom publikom. Marko Nastić već neko vreme apeluje na položaj domaćih umetnika na muzičkim festivalima širom zemlje – uvek dobijaju lošije termine u odnosu na strane izvođače. Retrospektakl je zato idealno mesto da slušate naše taletnovane elektronske muzičare, upoznate se sa njihovim radom i provedete se kao nikad do sad. B2b sa Markom oni će pilotirati muzičkom vremenskom mašinom i podsetiti nas na kvalitetnu muziku koja je obeležila domaću elektronsku scenu poslednje dve decenije.

Iskusni klaberi će bez dileme doživeti svojevrstan fashback koji evocira lepe uspomene, dok će za mlađe generacije ovakav događaj biti prilika da u jednoj noći prođu kroz sve muzičke momente domaćeg klabinga.

Ukoliko ste bili na prethodnom izdanju – Retrospektakl 2020 obećava još bolju žurku, jaču enegriju i još više izvođača.

Pridružite nam se na ovom jedinstvenom muzičkom putovanju – jubileju svih nas koji volimo elektronsku muziku.

Izvor: 
ShowTime Experience doo

 

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

Nick Cave and The Bad Seeds

Štark Arena, Beograd

Beogradski koncert, koji je bio zakazan za 4. jun 2020, održaće se 15.…

Grupa NEGATIVE održaće koncert na letnjoj sceni kluba Bitefartcafe...

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati