Program


REALNO, ŠTO DA NE?

REALNO, ŠTO DA NE?

Po motivima drame “Macan i ja” Željka Jovanovića

Režija: Marko Čelebić
Adaptacija: Đorđe Kosić

Scenografija: Nera Vulović
Kostimografija: Vladislava Joldžić
Glas of: Željko Maksimović

IGRAJU:
Dušan Matejić
Anita Stojadinović
Stefan Radonjić
Jelisaveta Koraksić

 

Da li je život samo odraz realnosti datih okolnosti, a pozorište u svim svojim oblicima zapravo iluzorna refleksija stvarnosti na koju svesno pristajemo? Gde se povlači ilinija kada se sukobe lažno i stvarno i kako se mi kao slobodne jedinke definišemo prema obmani kojoj se samosvesno prepuštamo? Rijaliti više nije samo predmet zabavnog sadržaja (ako je ikada to uošte i bio), nego surova realnost društveno socijalne situacije u kojoj živimo i na čije uslove nakon poljuljanih etičkih stavova nonšalantno pristajemo. I pored toga što se bavi mladim glumcima koji zarad ličnog interesa pristaju na kompromis, ova predstava se upravo bavi širom slikom večnog ljudskog pitanja, pristati ili ne pristati – biti ili ne biti, nevezano za branšu, životnu dob, niti socijalni položaj. Dokle smo spremni da idemo zarad nečega što je na prvi pogled šansa za lični progres i da li time prelazimo graničnu liniju nakon koje nema nazad? U današnje vreme degradacije ličnosti, kompromis se posmatra kao stvar koja se podrazumeva, pošto drušvene konvencije egzistencijalne borbe kao nužno nameću gubljenje integriteta, ličnih principa i svojeg JA, sve sa ciljem uspešnog postavljanja u nametnutim životnim okolnostima. Ova predstava se upravo bavi pojedincem kao moralno potlačenim predstavnikom sistema, pri čemu se u njemu javlja prirodna borba protiv istog, etičkih vrednosti na koje pristaje, ali i samog sebe. Jer – Realno, što da ne? (Izvor: ukvuk.org.rs)

 

Preporuka


ZDRAVKO ČOLIĆ

Štark Arena

Najveća regionalna zvijezda Zdravko Čolić održat će krajem novembra veliki koncert u Štark…

LEXINGTON

Štark Arena

LEXINGTON

ZDRAVKO ČOLIĆ U ŠTARK ARENI 29.11.2019

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati