Program


POŠTENI PROVALNIK
3

POŠTENI PROVALNIK

Dario Fo
POŠTENI PROVALNIK
reditelj Milan Karadžić

INFO ORGANIZATORA (29.06.2020.): Predstava POŠTENI PROVALNIK 29.06.2020. je otkazana. Za više informacija o povratu ulaznica, molimo vas da pošaljete email na office@tickets.rs .  

 

prevodilac i dramaturg - Milena Depolo

scenograf - Boris Maksimović

kostimograf - Dragica Laušević

kompozitor - Saša Milošević

scenski govor  - dr Ljiljana Mrkić Popović

 

LICA

PROVALNIK - Aleksandar Radojičić

PROVALNIKOVA ŽENA - Katarina Marković

ČOVEK - Viktor Savić

ŽENA - Borka Tomović

ANA - Aleksandra Tomić / Teodora Ristovski

ANTONIO - Nemanja Oliverić

DRUGI PROVALNIK - specijalni gost 

 

O PREDSTAVI POŠTENI PROVALNIK 

     Ovu urnebesnu farsu-komediju-vodvilj napisao je 1958. godine nedavno preminuli nobelovac Dario Fo. Bio je jedan od najplodnijih, najprevođenijih i najigranijih dramskih pisaca i celom svetu. Foov stil karakteriše smisao za paradoks na kome gradi svoju satiru uperenu protiv institucija, korupcije, licemerja katoličke crkve, sistema uopšte, i to ga čini aktuelnim na svim meridijanima, u svakom trenutku. Njegov teatar nalazi koren u brutalnoj renesansnoj komediji, iskazujući osnovnu ideju da se ništa u čovekovoj sebičnosti ne menja uprkos kulturnom napretku.

Siže ovog komada je vrlo jednostavan: Provalnik ulazi u stan imućnog čoveka (inače odbornika gradske skupštine), a u poslu ga ometa telefon koji konstantno zvoni.

Nemajući kud, on se javlja, a sa druge strane je niko drugi do – njegova žena. Tek što reši taj problem, Provalnik ponovo biva ometen u redu neočekivanim povratkom vlasnika stana i njegove ljubavnice. Ovo je samo početak komično-vodviljskog zapleta, a kako komad odmiče, prepreke ka izvršenju započetog posla bivaju sve veće i sve komičnije.

 

Izvor: buha.rs

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

Nick Cave and The Bad Seeds

Štark Arena, Beograd

Beogradski koncert, koji je bio zakazan za 4. jun 2020, održaće se 15.…

Kultni beogradski letnji klub Barutana - nastup Matadora, revolucionarnog umetnika sa blistavom reputacijom…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati