Program


PANSION EDEN - gost. ZKM
6

PANSION EDEN - gost. ZKM

Pansion Eden
Režija Arpad Šiling
ZrKaeM, Zagreb, Hrvatska

Šilingova režija u ZKM-u ujedno je njegova prva režija u Hrvatskoj. U Zagreb je došao s idejom scenarija i s glumcima ZKM-a gradio je autorski projekt, najprije dugo radnog naziva Furgon, a kad je predstava dovršena dobila je naslov PANSION EDEN.

Šiling u ovoj predstavi gradi priču o snovima, strahovima i željama jedne obitelji koja pokušava preživjeti usred rata i kapitalističkih pravila, kad moraju učiniti i neke ružne stvari, a onda ih pokušavaju sakriti. Zašto se predstava najprije radno zvala Furgon? S koautoricama, Juli Jakab i Evom Zabezsinski, Šiling dolazi u Zagreb s vrlo uznemirujućom pričom koji su ponijeli sa sobom od kuće, a koja je kad su bili u prvoj fazi osmišljavanja fabule ovoga komada, u Mađarskoj upravo doživjela svoj sudski epilog. Krijumčari ljudima otpočetka su znali da hladnjača nije prikladno vozilo za prijevoz živih bića i dogodila se tragedija. Osjećaju li se oni kojih se to tiče i u kojoj mjeri odgovornima? U središtu predstave Pansion Eden je jedna obitelj i kad njihove tajne počinju izlaziti na vidjelo, kad u obitelji moraju priznati što su učinili, isprepleću se laži, strahovi, želje, ali i zlouporaba moći, korupcija i religijska uvjerenja.

Juli Jakab, Arpad Šiling i Eva Zabrežinski - Tekst
Kata Gjarmati i Ksenia Detoni - Prevodioci
Marta Žegura - Kostimografija
Nina Perović - Muzika
Aleksandar Čavlek - Dizajn svetla
Miroslav Piškulić - Dizajn zvuka

Igraju:
Hrvojka Begović
Katarina Bistrović Darvaš
Zoran Čubrilo
Dado Ćosić
Petar Leventić
Edvin Liverić
Filip Nola
Urša Raukar
Rakan Rushaidat
Doris Šarić Kukuljica
Mateo Videk
Tina Orlandini
 
TRAJANJE PREDSTAVE - 1h 55' bez pauze

(Izvor: jdp.rs; Facebook: @Jugoslovenskodramskopozoriste)

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

LARA FABIAN

Štark Arena, Beograd

Sa više od 20 miliona albuma prodatih širom sveta, Lara Fabian se vraća…

MARIJA ŠERIFOVIĆ – Druga strana ploče vol.2

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati