Program


NIK WEST

NIK WEST

Američka fank diva, basistkinja, pevačica i štićenica legendarnog Prinsa, Nik West, dolazi u Beograd

Američka fank basistkinja, pevačica i tekstopisac, Nik West, nastupiće 26. marta u sklopu koncertnog serijala Musicology Barcaffe Sessions, u beogradskom klubu Bitefartcafe.


Eksplozivna pojava na bini nije dovoljna da opiše način na koji se Nik kreće, zadivljuje i šokira masu gde god da nastupi. Ona je pravi čarobljak na sceni, dok peva, pleše i slepuje po svojoj bas gitari, a takođe je specifična po „čiroki frizuri“ koja je, simbolično – baš u obliku bas ključa. Uz biografiju koja uključuje rad sa Quincy Jones Produkcijom, Prinsom, Glee, Dćon Mejerom, Mejsi Grej, Dejv Stjuartom iz Eurythmics i mnogim drugim, Nik West je mnogo više od samo još jednog lepog lica. Njene kolege muzičari, kritičari i publika, smatraju je za jednog od najistaknitijih predstavnika nove funk scene i za naslednicu legendarnog Prinsa, čija je štićenica bila i sa kojim je svojevremeno žuta štampa dovodila u vezu.


Poznati muzički novinar Alek Henderson je u Billboard magazinu opisao talenat basistkinje:
„Nik Vest je jedan od retkih umetnika 21. veka kojem ne nedostaju ni muzičke ideje ni vituozitet. Ona je mlada basistkinja, koja savršeno poznaje svoj instrument, a svira kao da je inspirisana Markus Milerom. ”


Njen talenat je okupirao pažnju i Stiven Tajlera i Leni Krevica, kojima je Nik West postala jedan od omiljenih mladih autora i pojava na sceni.
“Osetio sam energiju te devojke već prvi put kada sam bio u istoj prostoriji sa njom – znao sam da je nešto posebno” – rekao je Tajler.
Njene fotografije bile su na naslovnim stranama “Bass Musician Magazine”, “Bass Player”, “Bass Quarterly” (Nemačka) i “Bass Magazine” (Japan). Bila jedan od prvih muzičara koji su svirali na prvom šestožičanom “Fender” basu, a zaštitno je lice njihove nove linije bas gitara “Dimension Bass” (u čijem je razvoju i učestvovala), kao i bas pojačala “Black Beauty” kompanije SWR. Fotografiju koja promoviše taj proizvod, odabrao je lično Marcus Miller.
Uz sve to, Nick West je i osmislila kampanju “Queens of strings” koja pronalazi i pomaže muzičku edukaciju talentovanih devojaka.

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

Surreal & Fox

Barutana, Beograd

Surreal & Fox

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati