Program


NANA

NANA

Monodrama Nana nastala je kao master rad Milene Bozic, na FDU u, a trenutno se izvodi kao predstava u okviru nezavisne produkcije MostArt . Po motivima istoimenog romana Emila Zole, dramatizaciju potpisuje Neda Gojkovic a reziju Tijana Vasic.  više

Monodrama Nana nastala je kao master rad Milene Bozic,  na FDU u, a trenutno se izvodi kao predstava u okviru nezavisne produkcije MostArt . Po motivima istoimenog romana Emila Zole, dramatizaciju potpisuje Neda Gojkovic a reziju Tijana Vasic. 

Duzina trajanja predstave je 70min.
NAZIV PREDSTAVE / NAME OF THE PERFORMANCE : Nana
AUTOR TEKSTA / AUTHOR OF THE ORIGINAL TEXT: Emil Zola
REDITELJ / DIRECTOR: Tijana Vasić
DRAMATURG / DRAMATIST: Neda Gojković
SCENSKI DIZAJN / SET DESIGN: Nikola Nikolić
KOMPOZITOR / COMPOSER: Petra Perović
PRODUKCIJA / PRODUCTION: MostArt
TRAJANJE PREDSTAVE / PERFORMANCE DURATION: 70min

Glumci:
Milena Božić - Nana
Petra Perović - Korepetitor

OPIS PREDSTAVE/ DESCRIPTION OF THE PERFORMANCE:
Nana je priča o sladostrašću, o predaji, ljubavi i ljudskoj požudi. Ona je oličenje moralnog ponora, uprizorenje prepuštanja sopstvenom “idu” i povlađivanja njegovim prohtevima. Nana je priča o ljudskim niskostima i nagonima, poigravanje sa onim nesvesnim i iskonskim , duboko zakopanim u ljudskoj prirodi. Ona dela više nego što misli, žudi pogrešno i više nego što joj prija, uživa u samoj sebi, diveći se svom iskrivljenom odrazu. Ona postavlja pitanje o prirodi dominacije, ženi kao aktivnom subjektu, a ne pasivnom objektu u patrijarhalnom i malograđanski postavljenom sistemu. O muškom principu unutar ženskog tela i njegovoj borbi u potrazi za egzistencijom. Nana je obilje krajnosti, neko ko je zagazio u baru niskosti i greha. Nana je ogledalo nama samima. Naša Nana fuzija je Zolinog naturalizma i Brehtovskog kabarea. Zanr predstave : drama\kabare. Osvojila specijalnu glumačku nagradu na 8. Bečejskom festivalu monodrame - Be:femon.

 

 

Izvor: Pozorište Teatrijum

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak…

Spomen-muzej Ive Andrića otvoren je 1976, u stanu na Andrićevom vencu 8, u…

Dead Can Dance, najznačajnija svetska world music grupa, a po mišljenju mnogih i…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati