Program


Lydia Lunch Big Sexy Noise

Lydia Lunch Big Sexy Noise

Lidija Lanč je legenda umetničkog Njujorka. Nema ozbiljnog muzičara koji nije sarađivao sa njom makar jednom u karijeri. Od svih mogućih postava Sonic Youth, pre toga James Chance i Nick Cave još iz The Birthday Party dana, Rowland S. Howard, Einsturzende Neubauten, Robert Quine, Michael Gira, Jeffrey Lee Pierce...  više

Trenutni događajiLYDIA LUNCH BIG SEXY NOISE (New York, NY, U.S.A.)

Lidija Lanč je legenda umetničkog Njujorka. Nema ozbiljnog muzičara koji nije sarađivao sa njom makar jednom u karijeri. Od svih mogućih postava Sonic Youth, pre toga James Chance i Nick Cave još iz The Birthday Party dana, Rowland S. Howard, Einsturzende Neubauten, Robert Quine, Michael Gira, Jeffrey Lee Pierce... Svi su radili sa vešticom jer je to uvek obećavalo neku novu vrstu umetničkog uzbuđenja.

Jedan od dva aktivna muzička projekta no wave/post punk kraljice Lidije Lanč zove se Big Sexy Noise. Pored nje čine ga i James Johnston i Ian White gitarista i bubnjar poznati iz sastava Gallon Drunk. Grupa je formirana 2008, a 2009. objavljuje prvi, istoimeni mini album za Sartorial Records. Sledi „Trust The Witch“ iz 2011. i live snimak iz Italije zabeležen iste godine, a potom prvi put sa „Trust The Witch“ objavljen 2013, da bi se potom pojavio „samostalno“ 2016.

Big Sexy Noise su mračni hevi bluz. Lidijin sugestivni vokal prati kostur pesme koji čini Gallon Drunk dvojac. Dramatično, melanholično, preteće i ubedljivošću koja obara slušaoca lakoćom promene emocije koja se ističe. Grinderman sreću Howlina Wolfa i zajedno istražuju po zaostavštini Roberta Johnsona.

Ultimativna ikona njujorkške avangarde nastupiće u Beogradu u subotu, 1. juna u Domu omladine od 21:00.

 

Ulaznice su u pretprodaji po sledećim etapama: do 19. maja 1000 din, od 20. do 31. maja 1300 i na dan koncerta 1800 din. Pretprodajna mesta:

Tickets.rs 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Lydia_Lunch

https://lydialunch.bandcamp.com/

http://www.lydia-lunch.net/

https://www.facebook.com/LydiaLunch/

https://www.allmusic.com/artist/lydia-lunch-mn0000171150/biography

https://noisey.vice.com/en_us/article/6a7556/we-talked-to-lydia-lunch-and-she-didnt-seem-to-like-us-very-much

https://www.theguardian.com/music/2015/jul/21/lydia-lunch-no-wave-music-writing-workshop

 

Preporuka


IGGY POP

Budapest Park, Mađarska

Iggy Pop se često smatra kumom punka - on je jedan od najdinamičnijih…

DEEP PURPLE

Štark Arena

Ljubitelji tvrdog zvuka će imati jedinstvenu priliku da poslednji put čuju hitove rok…

Andre Rieu i njegov Johan Štraus orkestar ponovo su u Beogradu 2019. godine.…