Program


LUKA ŠULIĆ - Četiri godišnja doba - Vivaldi & more

LUKA ŠULIĆ - Četiri godišnja doba - Vivaldi & more

LUKA ŠULIĆ ĆE BITI PRVI MUZIČAR IKAD KOJI ĆE IZVESTI CELOKUPNA “ČETIRI GODIŠNJA DOBA” ANTONIJA VIVALDIJA ZA SOLO ČELO I ORKESTAR.

LUKA ŠULIĆ

SUPERZVEZDA NA VIOLONČELU 

UŽIVO U SAVA CENTRU SA SVOJIM NOVIM IZVANREDNIM PROJEKTOM 

LUKA ŠULIĆ ĆE BITI PRVI MUZIČAR IKAD KOJI ĆE IZVESTI CELOKUPNA “ČETIRI GODIŠNJA DOBA” ANTONIJA VIVALDIJA ZA SOLO ČELO I ORKESTAR 

SONY CLASSICAL ĆE OBJAVITI NJEGOV PRVI SOLO KLASIČNI ALBUM 25. OKTOBRA: POTPUNO NOVI ARANŽMAN VIVALDIJEVOG DELA 

OTVARAJUĆA NUMERA KAO I VIDEO SA NASTUPA UŽIVO ZA “PROLEĆE” (“LA PRIMAVERA OP. 8 NO. 1 IN D MAJOR – 1. ALLEGRO”)  BIĆE DPSTUPNI ŠIROM SVETA OD 20. SEPTEMBRA 

LUKA ŠULIĆ NASTUPA U SAVA CENTRU 6. FEBRUARA 

Ulaznice će biti u prodaji počev od 24. Septembra u 12h onlajn i na prodajnim mestima Tickets.rs.

 

Luka Šulić je jedan od najvoljenijih i najpoštovanijih muzičara na međunarodnoj sceni, zbog svoje virtuoznosti i strasti koje prenosi na svakom nastupu. Nakon sedam godina turneja širom sveta kao deo priznatog dua 2CELLOS, Luka Šulić se vraća svojim klasičnim korenima sa prvim albumom za Sony Classical i sa novim projektom koji će izvoditi širom sveta. Time će Luka Šulić postati prvi muzičar u istoriji koji će izvesti celokupna Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” u aranžmanu za solo violončelo. 

Koncert će se održati u Sava Centru 6. februara počevši od 20:30, zajedno sa Orkestrom. Ulaznice za koncert biće u prodaji od 24. septembra u 12h onlajn i na prodajnim mestima Tickets.rs.

Izvrsni violončelista Luka Šulić za svoj prvi samostalni projekt uzeo je jedno od najatraktivnijih dela u klasičnoj muzici. Dostupna širom sveta u petak, 25. oktobra, njegova dramatična interpretacija Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” prvi je celovit snimak iz popularnog ciklusa baroknih koncerata uređenih za čelo solistu. Danas izlazi i ono što album nudi na početku, "La Primavera (Proleće) Op. 8 broj 1 u D-duru - I. Allegro ”, uz prateći Šulićev video sa njegove svetske premijere uživo - pogledajte ovde LINK. 

"Voleo sam Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” od kad sam bio dete", kaže Luka Šulić u vezi sa svojim najnovijim projektom, dodavši: "Uvek sam želeo da sviram ovo delo na violončelu i volim da preuzmem nove izazove." 

Čak i u baroknom remek-delu Luka Šulić spreman je da prkosi očekivanjima i da razbije granice. Iako postoje stotine tradicionalnih snimaka "Četiri godišnja doba" sa solističkim violinama, snimak Luke Šulića biće prva celovita verzija – uz mukotrpan trud - koja iznova osmišlja sva četiri koncerta "Četiri godišnja doba" za solista na violončelu. 

"”Četiri godišnja doba” je vrlo zahtevno delo za violinu, a kamoli za violončelo, tako da je za mene to bio dug i težak proces", kaže Luka Šulić. "Dve godine sam pripremao aranžman, malo po malo, deo po deo. Na kraju, nadam se da će slušaoci osetiti isto uzbuđenje kao i ja tokom snimanja ovog albuma, tokom kojeg smo i prvi put doveli Vivaldijevo ikoničko djelo do violončela." 

 

Rođen 25. avgusta 1987. u Mariboru u Sloveniji, u muzičkoj porodici, Luka je muzičko obrazovanje započeo u petoj godini života zajedno s ocem, čelistom, koji mu je bio prvi učitelj. Upisao je Zagrebačku muzičku akademiju kako bi usavršio svoju tehniku, a zatim je studije nastavio najpre u Beču, a kasnije na prestižnoj Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu. Svuda cenjen zbog svoje tehnike i virtuoznosti, Luka je ubrzo postao jedan od najpopularnijih mladih klasičnih muzičara koji je kao solista, za kamernu muziku i u savremenim kompozicijama svirao koncerte u najznačajnijim klasičnim dvoranama širom sveta, uz pratnju poznatih orkestara. (Varšavska filharmonija, Deutsche Radio Philarmonie, Austrijski kamerni orkestar, Ruski simfonijski orkestar i mnogi drugi). 2009. godine osvojio je posebnu nagradu za violončelo na Međunarodnom takmičenju Lutoslawski u Varšavi, a 2011. nastupio je u dvorani Wigmore u Londonu, osvojivši nagradu Royal Academy of Music. Godine 2011. zajedno sa prijateljem i kolegom Stjepanom Hauserom osnovao je 2Cellos koji je brzo postao novi planetarni fenomen crossovera, zahvaljujući senzacionalnim reinterpretacijama i rearanžiranju poznatih rock i pop pesama. 

Nakon što je poslednjih godina nastupao u velikim svetskim arenama (od Royal Albert Hall u Londonu do Arene u Veroni, od opere Sydney do Music City Hall u Njujorku i mnogih drugih), Luka je odlučio započeti, osim projekta 2Cellos, novi solo projekt posvećen jednoj od sugestivnijih stranica u istoriji klasične glazbe, "Četiri godišnja doba" Antonija Vivaldija, remek-djelo koje je oduvek voleo još i pažljivo ga pripremao više od dve godine u izvornoj integralnoj verziji za solo violončelo i orkestar. 

 

LUKA ŠULIĆ

VIVALDIJEVA “ČETIRI GODIŠNJA DOBA” - UŽIVO

06. FEBRUAR, 20:30 – SAVA CENTAR, BEOGRAD

 

Cene ulaznica: 

5,300 RSD

4,700 RSD

4,200 RSD

3,700 RSD

2,700 RSD

2,300 RSD

 

Ulaznice će biti u prodaji počev od 24. Septembra u 12h onlajn i na prodajnim mestima Tickets.rs.

 

Organizatori: Charm Music, Vigna PR i AND Production

 

Izvor: Charm Music

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak u beogradsku Arenu.

Wine Masters 2021

Hyatt Regency, Beograd

Prvi put u Srbiji i regionu - više od 60 vinarija sa visokom svetskom reputacijom na jednom mestu!

Ana Đorđević Crna kutija Reditelj: Andrej Nosov

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati