Program


LOLA ASTANOVA

LOLA ASTANOVA

Lola Astanova najseksipilnija svetska pijanistkinja nasupiće po prvi put u Beogradu 7.novembra 2019-te godine u velikoj dvorani Sava centra, a u okviru Balkanske turneje.

Trenutni događaji                                                                 „RETKA I GENIJALNA“

 

             Lola Astanova najseksipilnija svetska pijanistkinja nasupiće po prvi put u Beogradu 7.novembra 2019-te godine u velikoj dvorani Sava centra, a u okviru Balkanske turneje.

             Blistava mlada pijanistkinja usavršila je privlačan, duboko emotivan stil sa izrazitim vizuelnim duhom, a kroz njene video -snimke mnogi su prvi put otkrili muziku Šopena, Lista i Rahmanjinova. Loline originalne virtuozne transkripcije postale su you tube i instagram senzacije. Koristeći nove medije za komunikaciju sa svojim obožavateljima ona je samostalno redefinisala šta znači biti moderan virtuoz.

             Rođena je u bivšem SSSR-u, a Lolino putovanje kroz muziku počelo je sa 6 godina kada je njena majka, učiteljica muzuke, dala Loli prvu lekciju. Njen prirodni dar je odmah bio očigledan i nije prošlo mnogo vremena dok je ušla u studio poznate profesorke klavira Tamare Popović. Sledećih nekolioko godina razvila je svoju vrhunsku klavirsku tehniku pod vođstvom profesorke Popovič, učila harmoniju i kontrapunkt sa profesorom Markom Rusakom i studirala klavirsku izvedbu sa Levom Naumovskim iz Moskovskog konzervatorijuma koji ju je opisao kao retku i genijalnu.

            Astanova je započela turneju kao koncertni pijanista sa 8 godina, nastupala je u Nemačkoj, Francuskoj, Austriji, Rusiji i Italiji u solističkim programima i nastupima sa orkestrima. Dobitnica je Šopenove nagrade za mlade pijaniste 1996-te godine u Moskvi, a 1998. sudelovala je u dokumentarnom programu UNESCO. Nakon što je emigrirala u SAD, nastupa u Carnegie hall pred rasprodatom dvoranom iu kojoj je mala trijumfalan nastup. Koncert je privukao pažnju medija i postao dokaz da je Lola sposobna da privuče publiku klasičnim repertoarom. Nastupala je na New York balu u čast glavnog urednika Vogue, a događaju su prisustvovali Donald Trumph, Valentino Garavani i dr. Ona muziku prilagođava svom ličnom stilu, a često se može videti i na modnim stranicama u ekskluzivnim dizajnerskim kreacijama. Ona neguje svoj stil noseći često visoke pete i male mini suknje. Dokumentrani film Treir Visions of New York sa Lolinim nastupom Geršvinove čuvene Rapsodije u plavom dobio je EMI nagradu za 2016-u.

            Ulaznice za ovaj svojevrsni spektakl nalaze se u prodaji od 18.03. na Tickets.rs i blagajni Sava centra.

Izvor: Music Play

             

              

 

 

Preporuka


ZDRAVKO ČOLIĆ

Štark Arena

Najveća regionalna zvijezda Zdravko Čolić održat će krajem novembra veliki koncert u Štark…

SEVERINA

Štark Arena

Nakon velike regionalne turneje ,,Dobrodošao u klub”, koju je videlo preko 250 hiljada…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati