Program


LILIOM
7

Trenutni događaji


Ferenc Molnar

Liliom

Reditelj: Ana Tomović

 

TRAJANJE PREDSTAVE: 95 minuta
fotograf Dragana Udovičić

Drama prati sudbinu Lilioma, šarmantnog probisveta koji radi u zabavnom parku, kojim upravlja njegova ljubavnica gospođa Muskat. Njegov život počinje drastično da se menja kada upozna mladu služavku Juli, kojom odlučuje da se oženi. Pošto su oboje jedinke bez adekvatne životne egzistenije, mladi par se ubrzo suočava sa nemaštinom, koja ih vodi ka ambisu. Molnareva sentimentalna tragikomedija primer je takozvane trivijalne, bulevarske drame koja je, u međuvremenu, uspela da stekne kultni status. Njeni junaci su ljudi koji obitavaju na sporednim kolosecima života, marginalni igrači provincijskog cirkusa, a zbivanja u drami stvaraju njihovi zanosi, ljubavi, nasilja, padovi i san o lakoj zaradi.

Dramaturg predstave je Slobodan Obradović, scenograf Aleksandar Denić, kostimograf Momirka Bailović, za scenski pokret zadužena je Isidora Stanišić. U predstavi igraju: Andrija Kuzmanović, Maja Izetbegović, Marko Živić, Aleksandra Anja Alač, Ivana Nikolić, Jovo Maksić, Jadranka Selec, Vladan Milić i Marko Gvero.

 

dramaturg - Slobodan Obradović
scenograf - Aleksandar Denić
kostimograf - Momirka Bailović
asistent scenografa - Danilo Mlađenović
asistent kostimografa - Nina Radulović
sufler - Marija Stojić
inspicijent - Olivera Milosavljević
organizator - Ivana Jovović

 

Izvor: bdp.rs

Preporuka


POZORIŠTE LUTAKA "PINOKIO"

POZORIŠTE LUTAKA "PINOKIO", Beograd

POZORIŠTE LUTAKA "PINOKIO"

Pozorište Boško Buha

Pozorište Boško Buha, Beograd

Pozorište Boško Buha

Divlje meso Goran Stefanovski ADAPTACIJA, REŽIJA, SCENOGRAFIJA I IZBOR MUZIKE: Jagoš Marković

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati