Program


Leto kada sam naučila da letim
6

Leto kada sam naučila da letim

Roman Jasminke Petrović „Leto kad sam naučila da letim“ dobar je primer kako tinejdžerska proza može da bude i zabavna i pametna u isti mah, nenametljivo angažovana, ali precizna u svojoj nameri, zavodljiva kroz motive leta na Jadranu, sunca, mora, letnjih romansi.  više

INFO ORGANIZATORA (29.06.2020.): Predstava Leto kada sam naučila da letim 06.07.2020. je otkazana. Za više informacija o povratu ulaznica, molimo vas da pošaljete email na office@tickets.rs .

 

 

LETO KADA SAM NAUČILA DA LETIM

Prema knjizi Jasminke Petrović

 

Reditelj: PATRIK LAZIĆ

Dramaturg: IVONA JANJIĆ

Producent: MIRJANA ŽARKOVIĆ

Kompozitor: ANĐELA MILIĆ

Scenograf: NEVENA MARKOVIĆ

Kostimograf: VIŠNJA ŽILIĆ

Asistent kostimografa: ANĐELA BAJAGIĆ

Asistent producenta: NAĐA MILOŠEVIČ

 

Uloge:

Sofija - SRNA ĐENADIĆ

Marija - LJILJANA ĐURIĆ

Lucija - DRAGA ŽIVANOVIĆ

Luka - ANDREJ JEMČOV

Sven - ĐORĐE MIŠINA

 

Roman Jasminke Petrović „Leto kad sam naučila da letim“ dobar je primer kako tinejdžerska proza može da bude i zabavna i pametna u isti mah, nenametljivo angažovana, ali precizna u svojoj nameri, zavodljiva kroz motive leta na Jadranu, sunca, mora, letnjih romansi. Ipak, to nije još jedan tinejdžerski ljubić o letnjoj ljubavi, ovaj roman je mnogo više od toga, a nadamo se da smo predstavom uspeli da zahvatimo bar delić toga.

Za mene kao reditelja, tematski je bilo važno obuhvatiti proces u kojem tinejdžerka Sofija tokom letovanja u Hrvatskoj, sazreva u devojku svesnu toga da je život mnogo više od društvenih mreža. Ona se susreće sa sopstvenim predrasudama i stereotipima koji su programirani u nju raznim kanalima, otkriva prvu ljubav, ali se i po prvi puta susreće sa smrću bliske osobe. Put od erosa do tanatosa je zapravo put ka zrelosti, a negde između toga jeste život. Zato bi metafora "kad sam naučila da letim" mogla da se prevede i jednostavnije - leto kad sam počela da odrastam.

Uživajte u predstavi i zapamtite, stvoreni ste da letite, samo treba da naučite kako.

Patrik Lazić, reditelj

 

Izvor: Producentkinje (Anica Žarković PR organizacija umetničkih događaja, produkcija audio-vizuelnih dela i angažman umetnika Producentkinje)

 

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak…

LOVEFEST 2021

Park Jezero, Vrnjačka Banja

Vreme je da se vratimo nazad u život! Jubilarno 15. izdanje Lovefesta ovog…

Posle 25 godina, ponovo u Kragujevcu. Najveća balkanska zvezda Dragana Mirković. 20.avgust, stadion…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati