Program


KROZ VINOVU LOZU I MASLINE FELSINE

KROZ VINOVU LOZU I MASLINE FELSINE

KROZ VINOVU LOZU I MASLINE FELSINE  više

Naziv:

KROZ VINOVU LOZU I MASLINE FELSINE

Ekskluzivno predavanje i degustacija vina i maslinovog ulja toskanske vinarije Felsina

 

Vreme:

Petak 06. decembar, 14.30

 

Mesto:

16. Beogradski Salon Vina, Hotel Hyatt Regency, Beograd

 

Cena vaučera:

3.000 RSD

(u cenu je uključena ulaznica za 16. Beogradski Salon Vina za 06. decembar)

 

Kapacitet:

20 mesta

 

Opis događaja:

 

Sa izuzetnim ponosom najavljujemo ovaj događaj, koji ne možemo nazvati ni radionicom, ni predavanjem ni degustacijom, jer u goste nam dolazi čovek čije delo je obeležilo italijansku, ali i svetsku vinsku scenu u poslednjih 30 godina.

 

Đuzepe Macokolin je zaista posebna ličnost, čovek istinski renesansnog znanja, poznavalac umetnosti i književnosti, veliki poštovalac dela našeg Ive Andrića i pasionirani pripovedač o iskonskoj povezanosti čoveka i vina, o vinu kao civilizacijskoj i kulturnoj vrednosti, o vinu koje je način života, način razmišljanja o iskonskim vezama čoveka i prirode, o posvećenosti zemlji i sopstvenim tradicijama i običajima.

 

Pored vina i neodvojiva od vina, velika Đuzepeova životna pasija je i maslinovo ulje, kojem je posvetio više od dve decenije upornog istraživačkog rada. Nimalo nije čudno da je jedno od Felsininih maslinovih ulja prošle godine proglašeno za ubedljivo najbolje maslinovo ulje Italije. Đuzepe je danas najtraženiji predavač na italijanskim univerzitetima, upravo o kulturnim vrednostima vina i maslinovog ulja i to sa aspektima koje smo pomenuli. Zato je ovo njegovo predavanje u Beogradu za nas lično posebna privilegija, pored svega ostalog i zbog toga što on više ovakva predavanja ne drži više ni na jednom vinskom događaju u svetu. Ovo je njegov lični izraz prijateljstva i posebnog poštovanja prema Srbiji, Beogradu i Beogradskom Salonu Vina.

 

Da, naravno, tokom ovog predavanja imaćete priliku da probate njegova čuvena vina Fontalloro i Maestro Raro (svako u sjajnim berbama 2011 i 2016), kao i 4 fantastična sortna maslinova ulja, ali... Ovo nije samo predavanje, niti je ovo samo degustacija, ovo nije radionica za one koji žele da na njoj piju vino, ovo je za one koji žele da upijaju jednu veliku i jedinstvenu priču o njemu, priču koje će ispričati jedna od najvećih ličnosti modernog italijanskog i svetskog vinarstva – Đuzepe Macokolin.

 

Vebsajt:

www.bsv.rs

 

Izvor:Agencija za marketing INVINO

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

Nick Cave and The Bad Seeds

Štark Arena, Beograd

Beogradski koncert, koji je bio zakazan za 4. jun 2020, održaće se 15.…

Tradicionalan Masimov koncert, ove godine se održava na nestandardan način i u nestandardnom…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati