Program


KRALJ ČAČKA

KRALJ ČAČKA

Kralj Čačka vas poziva na koncert koji će se održati u petak 5. arpila u 21h u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

KRALJ ČAČKA NASTUPA U DOMU OMLADINE 5. APRILA

Kralj Čačka vas poziva na koncert koji će se održati u petak 5. arpila u 21h u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Ulaznice su u pretprodaji na svim Ticketvision (bivši Eventim) mestima, kao i na blagajni Doma omladine i online na www.tickets.rs, po ceni od 1200rsd. Na dan koncerta cena ulaznice biće 1400 dinara. Ovo je sedeći koncert, mesta nisu numerisana, a broj ulaznica je ograničen.

"Spusti svetlost na put" je drugi album Kralja Čačka, a zvanično je objavljen krajem novembra 2018. Prva tri singla sa albuma - naslovna pesma, "Mama kupi mi propeler" i "Rolaj" - postali su "hit nedelje" u izboru slušalaca radija 202. Poslednjeg dana novembra pred rasprodatom "Amerikanom" Doma omladine Beograda album je promovisan u gradu u kojem Kralj živi, a recenzije koje je "Spusti svetlost na put" dobio slažu se da je to jedan od najboljih albuma koji je objavljen na srpskom jeziku u XXI veku. Sada vas pozivamo da u drugačijem ambijentu, u bioskopskoj sali Doma omladine, čujete drugačiji izbor pesama i doživite muzku i poeziju Kralja Čačka na možda drugačiji način.


Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, bluza, rokenrola i šansona, a Žikica Simić je za Kralja Čačka rekao: “Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena.”

 

Nenad Marić ili Kralj Čačka je slikar, pesnik i kantautor rođen u Čačku, koji već nekoliko decenija živi i radi u Beogradu. Na FLU diplomirao je 2004. godine, a kao slikar najčešće se izražava kroz akvarel. Kao pesnik objavio je zbirku "Na margini" (Lom), a kao muzičar prvi album ("Zemlja snova") je sa svojim bendom javnosti predstavio krajem 2016. godine, samo par nedelja posle pesničkog debija. Dobitnik je nagrade "Strune od svetla" za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici. Na poziv reditelja Đorđa Markovića, Kralj Čačka i Marko Marić uradili su originalnu muziku za film "Poslednja avantura Kaktus Bate", koji je premijerno prikazan u Sava Centru u maju 2018, na otvaranju festivala Beldocs.


****

Spusti svetlost na put: https://www.youtube.com/watch?v=Xv7fThs84NM

Zemlja snova: https://www.youtube.com/watch?v=qHGuRajuNOw

Uživo Studio 6: https://www.youtube.com/watch?v=YebCpnnhriY

Pad u Ljigu (3 boje zvuka) https://www.youtube.com/watch?v=l4gydRlNbW8

 

Bandcamp: https://popdepression.bandcamp.com

Deezer: https://www.deezer.com/us/album/81215842
www.kraljcacka.rs

Preporuka


DEEP PURPLE

Štark Arena

Ljubitelji tvrdog zvuka će imati jedinstvenu priliku da poslednji put čuju hitove rok…

Dead Can Dance

Sava Centar

Dead Can Dance

Nakon mnogobrojnih nastupa u Srbiji i inostranstvu,najavljenog albuma i uspešnih singlova CAFE i…