Program


Iskon  KONCERT
2

Iskon KONCERT

Iskon KONCERT  više

„Iskon“ je nastao 2001. godine, kada se grupa studenata i entuzijasta okupila sa željom da izvornu muziku sačuva od zaborava, ali i da je kroz nove i originalne aranžmane približi današnjoj publici. Osnovu muzike grupe „Iskon“ čine bogati muzički stilovi Balkana, specifični i upečatljivi ženski glasovi te sviranje na tradicionalnim instrumentima. Za dvadeset godina postojanja, grupa je nastupala na brojnim festivalima u Mađarskoj, Rusiji, Grčkoj, Francuskoj, Turskoj, Švajcarskoj, BiH, ali i na festivalima i manifestacijama širom Srbije.


„Svojim radom želimo da podstaknemo ne samo druge muzičare, već i mlade naraštaje da se inspirišu izvornom narodnom muzikom, i da kroz savremene forme nastave da slave stvaralaštvo naših predaka“. 

 

Nakon duže diskografske pauze, grupa "Iskon" je krajem septembra 2020. godine objavila svoj treći studijski album pod nazivom "Prsten mladoženjski". Album je objavila izdavačka kuća Multimedia Music Serbia. Nakon uspešne subotičke i beogradske promocije, grupa "Iskon" će i novosadskoj publici upriličiti koncert kao i povod za susret u prelepom ambijentu Galerije Matice srpske gde će se u četvrtak 02. septembra 2021. godine održati novosadska promocija albuma.

 

Pored niza nastupa i koncerata koji su u najavi, centralni događaj ove godine je veliki godišnji koncert koji će se održati u subotu, 4. septembra, na Letnjoj pozornici na Paliću, na kojem će grupa „Iskon“ svečano proslaviti 20 godina rada. Gosti koncerta su dečiji hor "Iskončići" i učenici odseka za tradicionalno pevanje Muzičke škole u Subotici. Izvor: Grupa Iskon

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak…

IDEALNA POLOVINA

Akademija 28, Beograd

“Idealna polovina” je urnebesna komedija o četvoro ljudi koji, u želji da pronađu…

SUMNJIVO LICE TEKST: Branislav Nušić

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati