Program


Grupa Fit

Grupa Fit

Grupa koja je sredinom i drugim delom osamdesetih širila svoj krug publike zaraznim pop stvarima, još i danas predstavlja jedan od najuspešnijih izvoznih proizvoda riječke scene na regionalnom tržištu.

Kontakt Beograd, Ri Rock i EPK Rijeka 2020 predstavljaju:

Fit Official PONOVO U BEOGRADU!

Jer... Ljubav je magija!

Ulaznice:
Pretprodaja:po ceni od 800 dinara
Na ulazu: 1.000 dinara

************************************************************************
Projekt Rijeka 2020 – EPK od 14. do 22. marta 2019. gostuje u Beogradu! Za tu priliku, programski pravac Kuhinja osmislio je poseban umetnički program na nekoliko beogradskih lokacija, a u Klubu Elektropionir, u sklopu #Kontakt2019 predstaviće se koncertom kultne riječke grupe FIT!
************************************************************************

Grupa koja je sredinom i drugim delom osamdesetih širila svoj krug publike zaraznim pop stvarima, još i danas predstavlja jedan od najuspešnijih izvoznih proizvoda riječke scene na regionalnom tržištu. Ne bojeći se sintagme ’komercijalno’, u to vreme posebno omražene među drugim i trećim valom riječkih punk i srodnih alternativnih grupa, Fit se na jugoslovensko tržište probijao utabanim putevima popa, naglašenog čvrstim gitarskim zvukom i tekstovima.

Grupu su uz Miru Teševića – zaduženog ujedno i za tekstove, Zorka Opačića – autora muzike, činili pevač Davor Lukas-Bajo i bubnjar Dean Benzia. Suprotno mnogim generacijskim kolegama
muzičarima, Fit je tih godina uspeo da objavi dva albuma, »Uz Rijeku« (1988) i »Daj mi ruku« (1989) s kojih publika i danas pamti hitove »Mačka«, »Rijeka«, »Zvoni telefon« i »Zaboravit ću sve«. Album »Uz Rijeku« producirao je Milan Mladenović, vođa kultnog benda Ekatarina Velika, na kojem je i svirao gitare zajedno sa Zvonkom Đukićem - Đuletom pokretačem Van Gogha.

Preporuka


HOOVERPHONIC

Kombank dvorana

Legendarni belgijski bend “Hooverphonic”, izdvojio se u masi komercijalnih bendova još sredinom 90-ih…

Dead Can Dance

Sava Centar

Dead Can Dance

KOMIČNI POP-ROK MJUZIKL S PROZIVANJEM I PRSKANJEM PUBLIKE