Program


Grupa Fit

Grupa Fit

Grupa koja je sredinom i drugim delom osamdesetih širila svoj krug publike zaraznim pop stvarima, još i danas predstavlja jedan od najuspešnijih izvoznih proizvoda riječke scene na regionalnom tržištu.

Kontakt Beograd, Ri Rock i EPK Rijeka 2020 predstavljaju:

Fit Official PONOVO U BEOGRADU!

Jer... Ljubav je magija!

Ulaznice:
Pretprodaja:po ceni od 800 dinara
Na ulazu: 1.000 dinara

************************************************************************
Projekt Rijeka 2020 – EPK od 14. do 22. marta 2019. gostuje u Beogradu! Za tu priliku, programski pravac Kuhinja osmislio je poseban umetnički program na nekoliko beogradskih lokacija, a u Klubu Elektropionir, u sklopu #Kontakt2019 predstaviće se koncertom kultne riječke grupe FIT!
************************************************************************

Grupa koja je sredinom i drugim delom osamdesetih širila svoj krug publike zaraznim pop stvarima, još i danas predstavlja jedan od najuspešnijih izvoznih proizvoda riječke scene na regionalnom tržištu. Ne bojeći se sintagme ’komercijalno’, u to vreme posebno omražene među drugim i trećim valom riječkih punk i srodnih alternativnih grupa, Fit se na jugoslovensko tržište probijao utabanim putevima popa, naglašenog čvrstim gitarskim zvukom i tekstovima.

Grupu su uz Miru Teševića – zaduženog ujedno i za tekstove, Zorka Opačića – autora muzike, činili pevač Davor Lukas-Bajo i bubnjar Dean Benzia. Suprotno mnogim generacijskim kolegama
muzičarima, Fit je tih godina uspeo da objavi dva albuma, »Uz Rijeku« (1988) i »Daj mi ruku« (1989) s kojih publika i danas pamti hitove »Mačka«, »Rijeka«, »Zvoni telefon« i »Zaboravit ću sve«. Album »Uz Rijeku« producirao je Milan Mladenović, vođa kultnog benda Ekatarina Velika, na kojem je i svirao gitare zajedno sa Zvonkom Đukićem - Đuletom pokretačem Van Gogha.

Preporuka


DEEP PURPLE

Štark Arena

Ljubitelji tvrdog zvuka će imati jedinstvenu priliku da poslednji put čuju hitove rok…

Dead Can Dance

Sava Centar

Dead Can Dance

Nakon mnogobrojnih nastupa u Srbiji i inostranstvu,najavljenog albuma i uspešnih singlova CAFE i…