Program


GORAN KARAN

GORAN KARAN

Nakon uspešnog beogradskog koncerta decembra 2018. godine u Kombank Dvorani proslavljeni splitski tenor Goran Karan i ove godine vraća se na Veliku scenu ovog kultnog prostora.

PROSLAVLJENI TENOR GORAN KARAN PONOVO U KOMBANK DVORANI 06. NOVEMBRA

 

Nakon uspešnog beogradskog koncerta decembra 2018. godine u Kombank Dvorani proslavljeni splitski tenor Goran Karan i ove godine vraća se na Veliku scenu ovog kultnog prostora.

 

Novi datum rezervisan za Beograđane je 06. novembar u 20h, a za manje od godinu dana ovdašnju publiku će opet zaseniti hitovi čuvenog tenora „Vagabundo“, „Kad zaspu anđeli“, „Ako to je sve“. „Gorko more“, „Lipa si lipa“, „Par je božji dar“.

 

Rođeni Beograđanin, jedan od najnagrađivanijih hrvatskih pop pevača i kantautora, ali i veliki humanista, 2019. godine  postao je vlasnik prestižne nagrade Porin za album Glas juga, ali osvojio je i Gran Prix Splitskog festivala sa pesmom Kuća naše pesme. Autor muzike i stihova za ovu pesmu je sam Karan, a u pesmi pevaju još i Tedi Spalato i ansambl Sveti Juraj HRM.

 

KARAN JE PONOSNI VLASNIK VIŠE PRIZNATIH MUZIČKIH NAGRADA

 

Goran Karan je tokom svoje karijere objavio brojne singlove koji su osvojili vrhove top lista, osvojio niz nagrada i priznanja, te ostvario duete sa eminetnim izvođačima, kako iz zemlje, tako i iz sveta.

 

Kao cenjeni hrvatski muzičar i prepoznatljiv vokal, tokom svoje karijere ostvario je saradnju sa Arsenom Dedićem, Oliverom Dragojevićem, Kemalom Montenom, Zdenkom Runjićem,  Rajkom Dujmićem i mnogim drugima...

 

Karan je i tokom ranijih godina svoje karijere bio dobitnik najprestižnijeg hrvatskog muzičkog priznanja "Porin" i to u tri kategorije: za "Najbolji album zabavne muzike”, za “Najbolju mušku vokalnu interpretaciju” i “Najbolju vokalnu saradnju", duet sa Oliverom Dragojevićem.

 

Na Pesmi Evrovizije 2000. godine predstavljao je Hrvatsku i osvojio deveto mesto sa pesmom "Kad zaspu anđeli".

Učestvovao je na Festivalu svetskih kultura koji je održan na Olimpijskom stadionu u Berlinu 2011. Njegova pesma All the Colours of the Rainbow izabrana je za tematsku pesmu i središnji događaj festivala.

Goran je uz Nenada Ninčevića autor mjuzikla “Naša bila štorija” koje je  jedinstveno scensko i diskografsko delo.

U stvaranju ove originalne muzičke priče učestvovalo je četrdesetak izvanrednih umetnika, među kojima su Severina, Danijela Martinović, Giuliano, Tedi Spalato, Nenad Šiškov, Nikša Bratoš i mnogi drugi.

Pre velikog uspeha koji je stekao u Hrvatskoj, Karan je tokom 80-ih godina, kada se i počeo baviti muzikom, bio član hrvatskih muzičkih sastava: „Epicentar“, „Zippo“, „Big Blue“ i „Crna udovica“.

 

Izvor: Dvorana Doma Sindikata

 

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

NICK MASON'S SAUCERFUL OF SECRETS

Sava Centar, Beograd

U Beograd stiže Nik Mejson, bubnjar grupe Pink Floyd koji će zajedno sa…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati