Program


GAF 2019 - Rosenberg Trio

GAF 2019 - Rosenberg Trio

Nakon dva rasprodata Sava centra 2006. i 2008. godine, najpoznatiji Gipsy Jazz - Swing sastav Rosenberg Trio iz Holandije, nastupiće i na jubilarnom Guitar Art Festivalu 13. marta 2019. u Kombank dvorani.  više

Trenutni događajiROSENBERG TRIO

13. MART 2019.

Kombank dvorana

20:30h

 

Najbolji Gypsy Jazz - Swing sastav Rosenberg Trio nastupiće 13. marta 2019. u Kombank dvorani u okviru jubilarnog 20. Guitar Art Festivala.

 

 

Nakon dva rasprodata Sava centra 2006. i 2008. godine, najpoznatijiGipsy Jazz - Swingsastav Rosenberg Trio iz Holandije, nastupiće i na jubilarnom Guitar Art Festivalu 13. marta 2019. u Kombank dvorani.

 

Rosenberg Trio jedan jeod najimpresivnijih jazz bendova današnjice, a svakako i najbolji kada je u pitanju "Gypsy Jazz". Oni već tri decenije nastupaju širom sveta, od „North Sea Jazz“ festivala do njujorškog Karnegi hola.

 

Virtuozni Štokelo Rosenberg predvodi trio koji je osnovao sa braćomNoni (kontrabas) i Nuše (ritam gitara).Štokelo Rosenberg smatra se jednim od najboljih gitarista svih vremena, amnogi danas tvrde da je dostigao i svog uzora, legendarnogĐanga Rajnharta.Štokelova nepogrešiva, izuzetno melodična svirka danas se univerzalno smatra jednim od najbriljantnijih oblika sviranja gitare.Dobitnik je prestižnenagrade Zlatna gitara koju mu je dodelio „Guitarist Magazine“.

 

- Ako želiš da naučiš i razumeš gypsy jazz, počni sa Đangom, najboljim gitaristom ikada, rekao je Štokelo Rosenberg. On je počeo da svira gitaru sa 10 godina, što je veoma retko u takvoj muzičkoj porodici. Tada je počeo da sluša Đanga i naučio je je baš sva njegova sola, oponašao ga je do poslednjeg detalja i ubrzo je mogao je da odsvira baš sve.

 

Rosenberg Trio poseduje istovremeno veliku jasnoću, snagu i preciznost. Možda je to razlog zašto ih je maestro Stefan Grapeli odmah pozvao kada je prvi put video i čuo ovu virtuoznu trojku. Zajedno su kasnije snimali za CD Caravan.

 

Rosenberg Trio danas iza sebe ima 26 studijskih i koncertnih albuma, među kojima se posebno izdvaja “Djangologists” CD kojim su muzičari obeležili 100 godišnjicu rođenja Đanga. Pored repertoara legendarnog Đanga, trio izvodi i svoja dela među kojima je najpopularniji gitarski standard, numera „For Sephora“ koju je komponovao Štokelo Rosenberg.

Preporuka


HOOVERPHONIC

Kombank dvorana

Legendarni belgijski bend “Hooverphonic”, izdvojio se u masi komercijalnih bendova još sredinom 90-ih…

Dead Can Dance

Sava Centar

Dead Can Dance

Jamajka je iznedrila reggae i podarila ga je svetu!