Program


GAF 2019 - Rosenberg Trio

GAF 2019 - Rosenberg Trio

Nakon dva rasprodata Sava centra 2006. i 2008. godine, najpoznatiji Gipsy Jazz - Swing sastav Rosenberg Trio iz Holandije, nastupiće i na jubilarnom Guitar Art Festivalu 13. marta 2019. u Kombank dvorani.  više

ROSENBERG TRIO

13. MART 2019.

Kombank dvorana

20:30h

 

Najbolji Gypsy Jazz - Swing sastav Rosenberg Trio nastupiće 13. marta 2019. u Kombank dvorani u okviru jubilarnog 20. Guitar Art Festivala.

 

 

Nakon dva rasprodata Sava centra 2006. i 2008. godine, najpoznatijiGipsy Jazz - Swingsastav Rosenberg Trio iz Holandije, nastupiće i na jubilarnom Guitar Art Festivalu 13. marta 2019. u Kombank dvorani.

 

Rosenberg Trio jedan jeod najimpresivnijih jazz bendova današnjice, a svakako i najbolji kada je u pitanju "Gypsy Jazz". Oni već tri decenije nastupaju širom sveta, od „North Sea Jazz“ festivala do njujorškog Karnegi hola.

 

Virtuozni Štokelo Rosenberg predvodi trio koji je osnovao sa braćomNoni (kontrabas) i Nuše (ritam gitara).Štokelo Rosenberg smatra se jednim od najboljih gitarista svih vremena, amnogi danas tvrde da je dostigao i svog uzora, legendarnogĐanga Rajnharta.Štokelova nepogrešiva, izuzetno melodična svirka danas se univerzalno smatra jednim od najbriljantnijih oblika sviranja gitare.Dobitnik je prestižnenagrade Zlatna gitara koju mu je dodelio „Guitarist Magazine“.

 

- Ako želiš da naučiš i razumeš gypsy jazz, počni sa Đangom, najboljim gitaristom ikada, rekao je Štokelo Rosenberg. On je počeo da svira gitaru sa 10 godina, što je veoma retko u takvoj muzičkoj porodici. Tada je počeo da sluša Đanga i naučio je je baš sva njegova sola, oponašao ga je do poslednjeg detalja i ubrzo je mogao je da odsvira baš sve.

 

Rosenberg Trio poseduje istovremeno veliku jasnoću, snagu i preciznost. Možda je to razlog zašto ih je maestro Stefan Grapeli odmah pozvao kada je prvi put video i čuo ovu virtuoznu trojku. Zajedno su kasnije snimali za CD Caravan.

 

Rosenberg Trio danas iza sebe ima 26 studijskih i koncertnih albuma, među kojima se posebno izdvaja “Djangologists” CD kojim su muzičari obeležili 100 godišnjicu rođenja Đanga. Pored repertoara legendarnog Đanga, trio izvodi i svoja dela među kojima je najpopularniji gitarski standard, numera „For Sephora“ koju je komponovao Štokelo Rosenberg.

Preporuka


LEXINGTON

Štark Arena, Beograd

LEXINGTON

FEST 2020

Sava Centar, Dom omladine Beograda, Kombank Dvorana

FEST 2020

RETROSPEKTAKL 2020: Marko Nastić pravi revijalni skup domaće scene elektronske muzike Nakon fantastičnih…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati