Program


FEST 2020 - ZA VREME RATA
5

FEST 2020 - ZA VREME RATA

Salamanka, leto 1936. godine. Slavni pisac Migel de Unamuno odlučuje da javno podrži vojnu pobunu u uverenju da će ona uneti red u haos koji vlada u Španiji. Levičarska vlada ga odmah otpušta sa mesta dekana na Univerzitetu u Salamanki. U međuvremenu, general Fransisko Franko okuplja snage za pobunu i započinje uspešnu vojnu akciju sa juga, tajno planirajući da preuzme…  više

ZA VREME RATA

MIENTRAS DURE LA GUERRA / WHILE AT WAR

 

Španija, Argentina / 2019 / 107’

 

Istorijska drama

 

Gala 

Salamanka, leto 1936. godine. Slavni pisac Migel de Unamuno odlučuje da javno podrži vojnu pobunu u uverenju da će ona uneti red u haos koji vlada u Španiji. Levičarska vlada ga odmah otpušta sa mesta dekana na Univerzitetu u Salamanki. U međuvremenu, general Fransisko Franko okuplja snage za pobunu i započinje uspešnu vojnu akciju sa juga, tajno planirajući da preuzme kontrolu nad zemljom. Sukob je sve krvaviji, a neki od Unamunovih prijatelja i kolega su uhapšeni, što primorava Unamuna da preispita svoju prvobitnu podršku generalu Franku i svoje principe. Kada Franko premesti glavni štab u Salamanku i bude proglašen za komandanta, Unamuno ga posećuje, odlučan da zatraži milost za svoje prijatelje i kolege.

 

 

Režija:

Alejandro Amenábar 

Scenario:

Alejandro Amenábar, Alejandro Hernández 

Fotografija:

Alex Catalán 

Montaža:

Carolina Martínez Urbina 

Muzika:

Alejandro Amenábar 

Uloge:

Karra Elejalde, Eduard Fernández, Santi Prego, Patricia López Arnaiz 

Producent:

Alejandro Amenábar, Fernando Bovaira , Domingo Corral, Hugo Sigman 

Produkcija:

Mod Producciones, Movistar+, Himenóptero, K&S Films, MDLG A. I. E 

 

 

ALEHANDRO AMENABAR / ALEJANDRO AMENÁBAR 

Alehandro Amenabar (Santjago de Čile, 1972) debitovao je kao reditelj sa filmom Thesis (1996), koji je dobio nekoliko nagrada publike i kritike. Španska akademija ga je proglasila filmom godine, a postigao je i ogroman uspeh u svetu, osvojivši više nagrada na međunarodnim festivalima. Amenabarov drugi film Otvori oči (1997) postigao je izuzetan uspeh na bioskopskim blagajnama u Španiji i veliki broj zemalja ga je otkupio za prikazivanje. U SAD je snimljen rimejk tog filma, Vanilla Sky, koji je režirao Kameron Krou. Duhovi u nama (2001) i Život je more (2004) učvrstili su Amenabarovo ime u svetu. Život je more, u kome igra Havijer Bardem, osvojio je Oskara za najbolji strain film i još 60 drugih međunarodnih nagrada. Duhovi u nama je bio njegov prvi film na engleskom jeziku i prikazan je na Filmskom festivalu u Veneciji. Dobio je odlične kritike i stekao veliku popularnost širom sveta. Film Agora (2009) prikazan je na Filmskom festivalu u Kanu.

 

 

Filmografija:

2019 Mientras dure la Guerra / While at War / Za vreme rata

2015 Regression / Regresija

2009 Agora / Agora

2004 Mar adentro / The Sea Inside / Život je more

2001 The Others / Duhovi u nama

1997 Abre los ojos / Open Your Eyes / Otvori oči

1996 Tesis / Thesis

 

Festivali:

2019 Međunarodni festival filma i reči (CIBRA), San Sebastijan / Festival Internacional de Cine y la Palabra (CiBRA), San Sebastián International Film Festival

 

Nagrade:

2019 Haifa International Film Festival - Carmel Award for Best International Film

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

LARA FABIAN

Štark Arena, Beograd

Sa više od 20 miliona albuma prodatih širom sveta, Lara Fabian se vraća…

ANDRE RIEU SE VRAĆA PRED SRPSKU PUBLIKU! Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa,…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati