Program


FEST 2020 - VRBA
9

FEST 2020 - VRBA

Tri Makedonke moraju da se bore sa kontrolom nad svojim telom, tradicijom, odanošću, trudnoćom i usvajanjem. One nisu nameravale da promene svet ili društvo, ali njihova borba da postanu majke čini ih malo verovatnim heroinama. Tri gorke priče, jedna srednjovekovna, dve savremene, ogledalo i suprotnost jedna drugoj, istražuju teme ljubavi, poverenja i majčinstva.

Trenutni događaji




VRBA

WILLOW

 

Severna Makedonija, Mađarska, Belgija, Albanija / 2019 / 101’

 

Drama

 

Glavni takmičarski program 

Tri Makedonke moraju da se bore sa kontrolom nad svojim telom, tradicijom, odanošću, trudnoćom i usvajanjem. One nisu nameravale da promene svet ili društvo, ali njihova borba da postanu majke čini ih malo verovatnim heroinama. Tri gorke priče, jedna srednjovekovna, dve savremene, ogledalo i suprotnost jedna drugoj, istražuju teme ljubavi, poverenja i majčinstva.

 

 

Režija:

Milcho Manchevski 

Scenario:

Milcho Manchevski 

Fotografija:

Tamás Dobos 

Montaža:

Nicolas Gaster 

Muzika:

Kiril Dzajkovski, Igor Vasilev 

Uloge:

Sara Klimoska, Natalija Teodosieva, Kamka Tocinovski, Nenad Nacev, Nikola Risteski, Petar Caranović, Ratka Radmanović 

Producenti:

Jane Kortoshev, Milcho Manchevski 

Produkcija:

Banana Film, Scala Productions 

 

MILČO MANČEVSKI / MILCHO MANCHEVSKI

Milčo Mančevski je makedonski reditelj, scenarista, fotograf i umetnik koji živi i radi u Njujorku. Njegov debitantski dugometražni film Pre kiše bio je nominovan za nagradu Oskar, a osvojio je Zlatnog lava na festivalu u Veneciji, kao i nagrade FIPRESCI i Independent Spirit i još 30 drugih priznanja. Njujork tajms uvrstio je ovo delo na listu “1.000 najboljih filmova ikada snimljenih”. Režirao još četiri dugometražna igrana filma: Bikini Moon, Majke, Senke i Prašinu, jednu epizodu serije “The Wire” (HBO) i pedeset kratkih formi.

 

Filmografija:

2019 Willow / Vrba

2017 Bikini Moon

2010 Majki / Mothers / Majke

2007 Senki / Shadows / Senke

2001 Dust / Prašina

1994 Pred doždot / Before the Rain / Pre kiše

 

Festivali:

2019 Rim / Rome Film Festival

 

 

Vizuelno, ovo je bujan film u kojem ulice Skoplja natopljene kišom i njegovi kičasti neoklasični spomenici izgledaju gotovo jednako impresivno kao i predivni snimci prirode iz prvog segmenta filma, smeštenom u Srednjem veku

Vladan Petković, Sinevropa

 

Trejler:

http://bit.ly/willow_trailer

 

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


Nišville 2020

NIška tvrđava, Niš

Jazz festival Nišville 2020!

Comedy, Stand Up, Show

Zasnovan na političkim memoarima Janisa Varufakisa, film slika Grčku 2015. godine: ekonomija je…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati