Program


FEST 2020 - PONAŠAJTE SE KAO ODRASLI
8

FEST 2020 - PONAŠAJTE SE KAO ODRASLI

Zasnovan na političkim memoarima Janisa Varufakisa, film slika Grčku 2015. godine: ekonomija je u padu, a zemlja na rubu bankrota. Nova vlada pobunila se protiv vladavine čelične pesnice EU i inspirisala milione Evropljana.

Trenutni događaji



PONAŠAJATE SE KAO ODRASLI

Adults in the Room

Francuska, Grčka, 2019 / 124’

 

Biografska drama

 

Glavni program - van konkurencije

Zasnovan na političkim memoarima Janisa Varufakisa, film slika Grčku 2015. godine: ekonomija je u padu, a zemlja na rubu bankrota. Nova vlada pobunila se protiv vladavine čelične pesnice EU i inspirisala milione Evropljana.

 

 

Režija:

Costa Gavras

Scenario:

Costa Gavras

Fotografija:

Giorgos Arvanitis

Montaža:

Lambis Haralambidis

Muzika:

Alexandre Desplat

Uloge:

Christos Loulis, Alexandros Bourdoumis, Ulrich Tukur

Producenti:

Michèle Ray-Gavras, Alexandre Gavras, Brahim Chioua, Manos Krezias

Produkcija:

KG Productions, France 2 Cinéma, Wild Bunch, Odeon

 

 

KOSTA GAVRAS / COSTA GAVRAS

Kosta Gavras (1933) je grčko-francuski filmski reditelj, jedan od začetnika i glavnih predstavnika evropskog političkog filma. Rođen je u Grčkoj, u 22. godini se sa roditeljima, ekonomskim migrantima, seli u Francusku gde studira pravo koje napušta da bi pohađao Nacionalnu francusku filmsku školu IDHEC. Prvi film Kupe za ubice režira 1965. Filmovima Čovek previše (1967), koji obrađuje tematiku drugog svetskog rata u Francuskoj, i posebno Z (1969), optužbom za vojnu diktaturu u Grčkoj, koji je osvojio Oskara za najbolji strani film, nameće se kritici kao duboko angažirani redatelj. Duboko posvećen političkom filmu, snimao je u Francuskoj i Sjedinjenim Američkim državama, a izdvajaju se filmovi: Priznanje, Opsadno stanje, Section spéciale, Nestali, Muzička kutija i Amen.

 

Filmografija:

2019 Adults in the Room / Ponašajte se kao odrasli

2012 Kapital

2009 Eden Is West

2005 The Ax

2002 Amen

1997 Mad City / Poludeli grad

1993 The Little Apocalypse

1989 Music Box / Muzička kutija

1988 Betrayed

1986 Family Council

1983 Hanna K. / Hana K.

1982 Missing / Nestali

1979 Womanlight

1975 Special Section

1972 État de Siège / State of Siege / Opsadno stanje

1970 L’aveu / The Confession / Priznanje

1969 Z

1967 Un home de trop / Čovek previše

1965 Compartiment Tueurs / Kupe za ubice

 

Festivali:

2019 Venecija, San Sebastian, Pusan / Venice Film Festival, San Sebastián International Film Festival, Busan International Film Festival

 

 

IZVODI IZ KRITIKA

Pronicljiv i uznenirujući insajderski pogled na politiku Evropske unije

Džordan Mincer, Holivud reporter

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


FEST 2020

Sava Centar, Dom omladine Beograda, Kombank Dvorana

FEST 2020

Iako vrlo stroga dugogodišnja voditelјika talk showa ne zna nijedno ime svog osoblјa.…

Džim i njegova kćerka Veronika, mlada nastavnica muzike u srednjoj školi, pokušavaju da…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati