Program


FEST 2020 - POLUSESTRA
9

FEST 2020 - POLUSESTRA

Dve otuđene polusestre iz malog primorskog grada Izola, koje nikada nisu bile bliske, posle mnogo godina izbegavanja okolnosti su prisilile da dele stan u Ljubljani.

POLUSESTRA

POLSESTRA / HALF-SISTER

 

Slovenija, Severna Makedonija, Serbija / 2019 / 105’

 

Drama

 

Glavni takmičarski program 

Dve otuđene polusestre iz malog primorskog grada Izola, koje nikada nisu bile bliske, posle mnogo godina izbegavanja okolnosti su prisilile da dele stan u Ljubljani.

 

 

Režija:

Damjan Kozole 

Scenario:

Damjan Kozole, Urša Menart, Ognjen Sviličić 

Fotografija:

Miladin Čolaković 

Montaža:

Jurij Moškon, Atanas Georgiev 

 

Uloge:

Urša Menart, Liza Marijina, Jurij Drevenšek, Peter Musevski, Anja Novak, Damjana Černe, Labina Mitevska, Urška Hlebec 

Producenti:

Danijel Hočevar, Labina Mitevska, Jelena Mitrović 

Produkcija:

Vertigo, Sisters and Brother Mitevski, Film House Baš Čelik, RTV Slovenia

 

 

DAMJAN KOZOLE

Damjan Kozole rođen je 1964. godine. Višestruko je nagrađivani slovenački reditelj čija su ostvarenja redovno prikazivana u zvaničnim takmičarskim programima velikih filmskih festivala, poput festivala u Berlinu, Roterdamu, Torontu itd. Uticajni časopis iz oblasti filmske umetnosti, Sight & Sound, uvrstio je njegov film iz 2003. Rezervni delovi među deset najvažnijih filmova Nove Evrope. Godine 2012. dobio je Nagradu za životno delo na Filmskom festivalu u Rimu.

 

 

Filmografija:

2019 Polsestra / Half-Sister / Polusestra

2016 Noćno življenje / Nightlife / Noćni život

2009 Slovenka / A Call Girl / Slovenka

2008 Za vedno / Forever / Zauvek 2004 Delo osvobaja / Labour Equals Freedom / Rad oslobađa

2003 Rezervni deli / Spare Parts / Rezervni delovi

2000 Porno film

1997 Stereotip

 

Festivali:

2019 Karlove Vari, Sarajevo, Portorož, Haifa, Skoplje, Kolkata / Karlovy Vary International Film Festival, Sarajevo Film Festival, Festival of Slovenian Films Portorož, Haifa International Film Festival, CineDays Skopje International Film Festival, Kolkata International Film Festival

 

Nagrade:

2019 Portorož - Vesna za najbolju glumicu (Liza Marijina) / Festival of Slovenian Films Portorož - Vesna award for Best Actress (Liza Marijina)

 

IZVODI IZ KRITIKA

Otuđene polusestre dele stan i decenije velike ogorčenosti u mračno-smešnoj slovenačkoj drami.

Stiven Dalton, Holivud reporter

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

LARA FABIAN

Štark Arena, Beograd

Sa više od 20 miliona albuma prodatih širom sveta, Lara Fabian se vraća…

Nick Cave and The Bad Seeds

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati