Program


FEST 2020 - NAPULJSKI NAMESNIK
6

FEST 2020 - NAPULJSKI NAMESNIK

Antonio Baracano je mladi, energični i tetovirani “čovek od časti”, koji sebe zove “gradonačelnik” Rione Sanita, koji igra po svojim pravilima; očinska figura koja nadgleda legalne i nedozvoljene aktivnosti koje se odvijaju u najproblematičnijem delu Napulja.

Trenutni događaji



NAPULJSKI NAMESNIK

Il sindaco del Rione Sanità / The Mayor of Rione Sanita

Italija / 2019 / 118’

 

Krimi Drama

 

FEST 48 

Antonio Baracano je mladi, energični i tetovirani “čovek od časti”, koji sebe zove “gradonačelnik” Rione Sanita, koji igra po svojim pravilima; očinska figura koja nadgleda legalne i nedozvoljene aktivnosti koje se odvijaju u najproblematičnijem delu Napulja.

 

 

Režija:

Mario Martone 

Scenario:

Mario Martone, Ippolita di Majo 

Fotografija:

Ferran Paredes Rubio 

Montaža:

Jacopo Quadri 

Muzika:

Ralph P 

Uloge:

Francesco Di Leva, Massimiliano Gallo, Roberto De Francesco, Adriano Pantaleo 

Producent:

Carlotta Calori, Francesca Cima, Nicola Giuliano 

Produkcija:

Indigo Film 

Distributer:

Stars Media

 

MARIO MARTONE

Mario Martone (1959) je italijanski filmski reditelj i scenarista. Od 1985. režirao je 15 filmova. Njegov film L'amore molesto prikazan je na festivalu u Kanu 1995. Film Noi kredevamo iz 2010. godine takmičio se za Zlatnog lava na 67. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji. Delo Leopardi iz 2014. prikazan je u glavnom takmičarskom programu 71. Venecijanskog filmskog festivala.

 

 

Filmografija:

2019 The Mayor of Rione Sanità / Napuljski namesnik

2018 Capri-Revolution

2014 Leopardi

2010 We Believed

2004 The Smell of Blood

2001 Lulu

1998 Rehearsals for War

1995 L'amore molesto

1993 Rasoi

1992 Death of a Neapolitan Mathematician

 

Festivali:

2019 Venecija, Pusan, Varšava, Čikago / Venice Film Festival, Busan International Film Festival, Warsaw Film Festival, Chicago International Film Festival

 

 

IZVODI IZ KRITIKA

Iznenađujući nastup Frančeska Di Leve, kao karizmatičnog šefa mafije, u adaptaciji istoimene drame Eduarda De Filippa, koju je potpisao Mario Martone

Kamiljo De Marko, Sinevropa

 

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


Nick Cave and The Bad Seeds

Štark Arena, Beograd

Nick Cave and The Bad Seeds su najavili prolećnu evropsku i britansku turneju…

Film je zasnovan na istinitoj priči o prijateljstvu TV zvezde Freda Rodžersa, miljenika…

Tražeći savršen dom mladi par biva zarobljen u misterioznom lavirintu - kvartu identičnih…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati