Program


FEST 2020 - IDEALNI KANDIDAT
5

FEST 2020 - IDEALNI KANDIDAT

Marjam je doktorka koja predano radi na klinici u malom gradu, mada neki muškarci odbijaju njenu pomoć zbog njenog pola. Marjamin otac je muzičar, koji posle smrti supruge, održava njen duh i podržava svoje tri kćerke u njihovim stavovima. Ali kad ode na turneju, Marjam ne može da obnovi dozvolu za putovanje i propušta konfereniju iz oblasti medicine.  više

IDEALNI KANDIDAT

THE PERFECT CANDIDATE

 

Saudijska Arabija, Nemačka / 2019 /101’

 

Drama

 

Glavni takmičarski program 

Marjam je doktorka koja predano radi na klinici u malom gradu, mada neki muškarci odbijaju njenu pomoć zbog njenog pola. Marjamin otac je muzičar, koji posle smrti supruge, održava njen duh i podržava svoje tri kćerke u njihovim stavovima. Ali kad ode na turneju, Marjam ne može da obnovi dozvolu za putovanje i propušta konfereniju iz oblasti medicine. Nezadovoljna zbog toga, kao i zbog stavova s kojima se suočava na klinici, Marjam je uverena da je vreme da stvari uzme u svoje ruke: kandidovaće se za gradsko veće.

 

 

Režija:

Haifaa Al-Mansour 

Scenario:

Haifaa Al-Mansour, Brad Niemann 

Fotografija:

Patrick Orth 

Montaža:

Andreas Wodraschke 

Muzika:

Volker Bertelmann 

Uloge:

Nora Al Awadh, Dae Al Hilali, Mila Al Zahrani 

Producenti:

Haifaa Al-Mansour, Gerhard Meixner, Brad Niemann, Roman Paul 

Produkcija:

Al Mansour Est. for Audiovisual Media, Razor Film Produktion GmbH 

Distributer:

MCF MegaCom Film

 

HAIFA AL-MANSUR / HAIFAA AL-MANSOUR 

Haifa al-Mansur (1974) je prva žena reditelj u Saudijskoj Arabiji. Studirala je komparativnu književnost na Američkom univerzitetu u Kairu. Stekla je master diplomu filmskih studija na Univerzitetu u Sidneju, kao dobitnik prestižne školarine Endevor. Njen rad je posvećen podsticanju promena u korist saudijskih žena. Razbivši tišinu koja ih okružuje, pružila je podsticaj da se i njihov glas čuje. Uspeh njenih filmova širom sveta uticao je na pojavu novog pokreta nezavisnog filmskog stvaralaštva u Saudijskoj Arabiji. Režisersku karijeru počela je sa tri kratka filma: Who?, Bereavement of the Fledgling i The Only Way Out, za kojima je usledio nagrađivani dokumentarac Women Without Shadows. Prvi igrani film Haife al-Mansur, Vađda (2012), prvi je međunarodni film ikad snimljen u Saudijskoj Arabiji. Pozvan je na više od 40 festivala širom sveta i osvojio je mnogobrojne nagrade, između ostalih, u Veneciji, Roterdamu i Dubaiju.

 

 

Filmografija:

2019 The Perfect Candidate / Idealni kandidat

2018 Nappily Ever After

2017 Mary Shelley / Meri Šeli

2012 Wadjda / Vađda

2005 Women Without Shadows

 

Festivali:

2019 Venecija, London / Venice Film Festival, London Film Festival

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

LARA FABIAN

Štark Arena, Beograd

Sa više od 20 miliona albuma prodatih širom sveta, Lara Fabian se vraća…

MARIJA ŠERIFOVIĆ – Druga strana ploče vol.2

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati