Program


FEST 2020 - BELA KAO SNEG
7

FEST 2020 - BELA KAO SNEG

Slavna francusko-luksemburška rediteljka Ani Fontejn u filmu Bela kao sneg preispituje bajku braće Grim Snežana i sedam patuljaka i njene motive smešta u savremenu “erotsku komediju”. U centru zbivalja je Kler, prelepa mlada žena, koja radi u porodičnom hotelu. Nakon što joj je preminuo otac, mesto upravnika preuzela je njena maćeha Mod.  više

BELA KAO SNEG

Blanche Comme Neige

 

Francuska, Belgija / 2019 / 112’

 

Komedija, drama

 

Glavni program - van konkurencije 

Slavna francusko-luksemburška rediteljka Ani Fontejn u filmu Bela kao sneg preispituje bajku braće Grim Snežana i sedam patuljaka i njene motive smešta u savremenu “erotsku komediju”. U centru zbivalja je Kler, prelepa mlada žena, koja radi u porodičnom hotelu. Nakon što joj je preminuo otac, mesto upravnika preuzela je njena maćeha Mod. Njihov zategnuti odnos dodatno će se zakomplikovati kada se u privlačnu devojku zaljubi Modin mlađani ljubavnik. To će izazvati nekontrolisanu ljubomoru kod maćehe, koja će nedužnu lepoticu prognati na farmu. U novoj sredini i daleko od Mod, devojka će se kroz susrete sa sedam “prinčeva” osloboditi moralnih stega...

 

 

Režija:

Anne Fontaine 

Scenario:

Anne Fontaine, Pascal Bonitzer, Claire Barré 

Fotografija:

Yves Angelo 

Montaža:

Annette Dutertre 

Muzika:

Bruno Coulais 

Uloge:

Lou de Laâge,  Isabelle Huppert, Charles Berling, Damien Bonnard, Jonathan Cohen, Richard Frechette, Vincent Macaigne 

Producenti:

Éric Altmayer, Nicolas Altmayer, Philippe Carcassonne 

Produkcija:

Ciné-@, Mandarin Cinéma 

Distributer:

Dexin Film

 

AN FONTEN / Anne Fontaine 

An Fonten je rođena 1959. u Luksemburgu, ali je odrastala u Francuskoj. Karijeru je započela kao plesačica u Parizu pre nego što je prešla na glumu, pisanje scenarija i režiju. Njeni filmovi su dobili brojne nominacije, između ostalih za nagrade Cezar, BAFTA, kao i nagrade festivala u Kanu, Veneciji i San Sebastijanu. Njena najpoznatija dela su Nevine, Koko pre Šanel i Marvin.

 

 

Filmografija:

2017 Marvin ou la belle éducation / Reinventing Marvin / Marvin

2016 Les innocents / The Innocents / Nevine

2014 Gemma Bovery / Džema Boveri

2013 Adore / Adoration

2011 Mon pire cauchemar / My Worst Nightmare

2009 Coco avant Chanel / Coco before Chanel / Koko pre Šanel

2008 La fille de Monaco / The Girl from Monaco / Devojka iz Monaka

2006 Nouvelle chance / Oh La La!

2005 Entre ses mains

2003 Nathalie...

2001 Comment j'ai tué mon père / How I Killed My Father

1999 Augustin, roi du kung-fu  / Augustin, King of Kung-Fu

1997 Nettoyage à sec / Dry Cleaning

1995 Augustin

1993 Les histoires d'amour finissent mal... en général

 

Festivali:

2019 Trajbeka / Tribeka Film Festival

 

 

IZVODI IZ KRITIKA

Francuska rediteljka Anne Fontaine postavlja feminističku priču o seksualnom buđenju mlade žene u klasičnoj priči o Snežani

Piter Debruž, Varajeti

 

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

LARA FABIAN

Štark Arena, Beograd

Sa više od 20 miliona albuma prodatih širom sveta, Lara Fabian se vraća…

NORVEŠKA SENZACIJA WARDRUNA U BEOGRAD DONOSI MAGIJU NORDIJSKOG FOLKA

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati