Program


Ero sa ovoga svijeta Željko Ninčić u Beogradu
12

Ero sa ovoga svijeta Željko Ninčić u Beogradu

ERO SA OVOGA SVIJETA
Ž e lj k o N i n č i ć
Stand up
Marinko Ćutuk & Primi me!

Autor i glumac legendarne “Audicije” prepoznatljiv po likovima: Davor Stevanović, sa tužnom recitacijom o „Keruši i 7 malih kučića“, Marinko Ćutuk, koji je „Ćetiri sata ćamio ćekajući“ i Veseli sa čuvenim „Primi me“.

Željko Ninčić sam za sebe kaže da je „Ero sa ovoga svijeta“, pa se tako zove i predstava,

koju premijerno izvodi u Beogradu.

Stand up-om se predstavljaju dva glavna lika iz zadnjih Audicija.

Marinko Ćutuk, Hercegovac koji govori o svojim utiscima sa audicija širom regiona, kao i svom odnosu prema promenama i današnjim događanjima.

Drugi lik, Veseli Bosanac, koji takodje spominje svoje iskustvo sa audicije, ali se najviše osvrće na svoj status izbeglice, kao i iskustvo iz inostranstva, gde je proveo jedno vreme i pravi paralelu života tamo i ovde.

U predstavi u trajanju od preko 1,40 Ninčić je napravio  zbir najinteresantnijih momenata iz svog autorskog rada, obogaćeno sa uvek prisutnim savremenim dogadjanjima i zapažanjima, ali ovoga puta u monološkoj formi. Upravo ta forma daje jedan potpuno novi način izražavanja kao i mogućnost drugačije interpretacije, koju mnogi ljubitelji Audicije i ove vrste humora nisu do sada doživeli.

Evo šta i sam autor kaže za svoj stand up:

„Sve teme i likovi su iz našeg okruženja. Inspiracije tu ima i previše. Predstava nikada nije ista, jer prati dogadjaje i osluškuje reakciju publike. Danas je teško nasmejati ljude i zato je zadovoljstvo kada se čuje smeh. Iako je predstava kritički raspoložena i prezentira stvarnost, publika to uvek prepoznaje kao dobru nameru i nagradjuje aplauzima.“

Mišljenja je da umetnost treba i može uticati na stvaranje boljeg ambijenta za život, kao i na brisanje podela medju ljudima.

"Umetnost mora biti humana i dobronamerna rabota. U mojoj predstavi ima kritike političkih dešavanja i ličnosti, ali nikada ne prelazim granicu dozvoljenog i uvek uvažavam da su neki ljudi izabrali neke ljude. Umetnici su tu da skrenu pažnju, upozore, ali, i udahnu pozitivnu energiju i tako učine ovaj život lepšim i boljim".


https://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura/3397359/poslastica-za-one-koji-vole-humor-zeljko-nincic-premijerno-u-stand-up-predstavi-ero-sa-onoga-svijeta-video


Izvor: OUD TARA 797 PR 

Preporuka


LEXINGTON

Štark Arena, Beograd

LEXINGTON

Nišville 2020

NIška tvrđava, Niš

Jazz festival Nišville 2020!

Otac je priča o čoveku kome oduzimaju decu zbog njegovog siromaštva. To je…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati