Program


Ekskluzivna Master Class degustacija: “Svetska istorija vina u osam čaša”

Ekskluzivna Master Class degustacija: “Svetska istorija vina u osam čaša”

U čitavom svetu postoji samo 419 vinskih stručnjaka koji nose prestižnu svetsku titulu Master of Wine (MW). Neki od njih će biti specijalni gosti ovogodišnjeg 17. Beogradskog Salona Vina, u okviru kojeg će održati izuzetno zanimljive i vrlo ekskluzivne degustacije.  više

Ne propustite osam fantastičnih vina iz osam zemalja – iz stogodišnjih vinograda!

U čitavom svetu postoji samo 419 vinskih stručnjaka koji nose prestižnu svetsku titulu Master of Wine (MW). Neki od njih će biti specijalni gosti ovogodišnjeg 17. Beogradskog Salona Vina, u okviru kojeg će održati izuzetno zanimljive i vrlo ekskluzivne degustacije.

U subotu 11. decembra, u 13:30 (Hyatt), Tomas Kurcius MW iz Nemačke će održati Master Class sa raritetnim vinima iz osam različitih zemalja, koja potiču sa nekih od najstarijih vinovih loza na svetu!Pozivajući vas da mu se pridružite na tom uzbudljivom putovanju kroz stare vinograde i da uz njegovo stručno vođstvo zajedno stignete do odgovora na pitanje “Vina sa starih loza – šta ih to čini tako posebnim”, Tomas kaže:

Vina sa starih loza se oduvek smatraju nečim veoma posebnim. U zavisnosti od geografskog porekla, na njihovim etiketama najčešće piše: Old Vines, Viellles Vignes, Vinas Viejas ili Vigna Vecchia, kako bi se naglasila ta njihova specijalnost. Iako nigde ne postoji njihova zvanična klasifikacija, starost vinove loze se u njihovom slučaju meri decenijama, pa sve do 100 godina… pa čak i mnogo više. Najstariji vinogradi se nalaze samo na retkim mestima u svetu gde filoksera nije uspela da se proširi. Većina stručnjaka se slaže da su vina sa starih loza složenija i intenzivnijeg ukusa. Ali šta je razlog za takvu senzornu razliku? I da li je istina da stara loza daje bolja vina? Na ovom Master Classu-u mi želimo da dođemo do odgovora na ta i mnoga druga pitanja, uz jednu izuzetno uzbudljivu degustaciju “na slepo” vina iz Starog i Novog sveta, koja sam vrlo dugo i pažljivo birao baš za ovu priliku. Degustiraćemo neka veoma raritetna vina, koja potiču sa čokota čiji raspon starosti seže čak do 180 godina! Okusićemo zajedno deo svetske istorije vinogradarstva”!

Ne propustite ovu priliku, jer vas očekuje osam fantastičnih, zaista veoma posebnih vina iz Nemačke, Portugala, Španije, Austrije, Francuske, Čilea, Australije i Novog Zelanda:

Bela

·        LoewenRiesling Maximin Herrenberg "1896" 2019, Mosel

(95 Suckling)

·        DominoColar Branco 2019, Colares

·        Azul PerdidoMalvasia Seco 2019, Canary Islands

·        BründlmayerRiesling Res. Zöbinger Heiligenstein A. Reben 2016, Kamptal

 (98 Suckling)

 

Crvena

·        Gigondas L'ArgneeVieilles Vignes 2019, Gigondas                                      

 (97 Parker)

 ·        De MartinoOld Vines Series (VIGNO) 2018, Maule                                     

 (98 Parker)

 ·        Langmeil- The Freedom 1843 Shiraz 2017, Barossa                                    

 (95 Parker)

 ·        Te Mata, The Coleraine 2000, Hawkes Bay                                                               

 (94 Decanter)

 

Cena vaučera: 8.500 din (u cenu je uključena jednodnevna ulaznica za 17. Beogradski Salon Vina za 11. decembar)

 

Broj mesta je strogo ograničen: 30

 

www.putvina.rs

 

Izvor: INVINO

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak u beogradsku Arenu.

Priča se po gradu

Akademija 28, Beograd

"Priča se po gradu" je intrigantna komedija o tome kako jedan jedini zlobni trač može da okrene živote četiri žene…

Igra: Andrija Milošević Tekst: Miodrag Karadžić Režija: Jana Maričić Andrija Milošević u urnebesno komičnoj priči o jednom sinu kom mama…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati