Program


DRAGA JELENA
6

DRAGA JELENA

PISAC
Ljudmila Razumovska

REŽIJA
Milenija Stamenković

REČ REDITELjA

Kada je drama ‘Draga Jelena’ prvi put ugledala svetlost dana, šokirana sovjetska vlada zabranila je da se prikazuje zbog lažno prikazane moralne degradacije sovjetske omladine i društva. Niko nije očekivao da su deca od 18 godina sposobna da se tako ophode prema svom profesoru. Danas, kada pogledate osobe od 18-19 godina, teško da ćete pomisliti da su to deca: kako se oblače, kako se ponašaju, čemu streme… oni su nepobedivi, oni su zaštićeni, oni imaju sva prava i više od toga: oni hoće ceo svet. A zašto i ne bi? Kada se osvrnu i vide da je lako podmititi, da je lako progurati se ako imas vezu, da nije bitno koga preskačeš ili gaziš kako bi ispunio svoje želje, oni to preuzimaju kao svoj modus operandi i spremni su da se pokažu, po svaku cenu – ako mogu drugi, mogu i oni. Njihove želje su, medjutim, prazne: ‘skuplje krpice i slasnije ždranje’. Zašto su onda spremni na sve da bi to i dobili?

Milenija Stamenković

LICA 

Jelena Sergejevna 

Danica Ristovski 

Vlada 

Stefan Trifunović 

Olja 

Vanja Nenadić 

Vića 

Miloš Petrović 

Paja 

Lazar Đukić

Trajanje: 1 sat 15 min.

Premijera: 17.11.2014. (Izvor: www.bdp.rs)

Preporuka


Nick Cave and The Bad Seeds

Štark Arena, Beograd

Beogradski koncert, koji je bio zakazan za 4. jun 2020, održaće se 15.…

ZDRAVKO ČOLIĆ

Knežev Arsenal, Kragujevac

Usled i dalje nepovoljne situacije izazvane pandemijom Kovid-19, planirani koncert Zdravka Čolića u…

Igra: Andrija Milošević Tekst: Miodrag Karadžić Režija: Jana Maričić Andrija Milošević u urnebesno…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati