Program


DESET NAPREMA JEDAN

DESET NAPREMA JEDAN

Tatjana Kecman
DESET NAPREMA JEDAN
(deset razloga da ne uđete u bračnu zajednicu i jedan da to učinite)
Komedija monodrama u tumačenju Tatjane Kecman

Tatjana Kecman
DESET NAPREMA JEDAN
(deset razloga da ne uđete u bračnu zajednicu i jedan da to učinite)
Komedija monodrama u tumačenju Tatjane Kecman

Glumica Tatjana Kecman u svom autorskom projektu na duhovit način savetuje muškarcima zašto da se ne ožene i kakve pripadnice lepšeg pola treba da izbegavaju. Kecmanova je odglumila deset potpuno različitih tipova žena i pokušala da otkrije njihove maske, igre i sitne laži. Publika se dobro zabavljala posmatrajući sjajne imitacije i karikirane situacije. Pitka i lagana, komedija ne zadire duboko u muško-ženske odnose, već je neka vrsta krokija. U uvodnom delu autorka predstavlja portret žene vozača i smeje se njenoj neefikasnosti i zbunjenosti. Glumica se igra koristeći banalne situacije iz svakodnevnog života, a posebno one u vezi s kućnim poslovima, kao što su pranje veša i kuvanje da bi pokazala pravo lice svojih junakinja. Kroz način na koji šire veš one otkrivaju kakve su u stvari i koju igru igraju sa svojim partnerom. Uz pomoć muzike prilagođene karakteru svakog pojedinačnog lika, glumica pretvara kućne poslove u neku vrstu plesa i otkriva kako npr. razvijanje testa može poslužiti kao odličan način za zavođenje i manipulaciju muškarcima. Odličan imitator i pantomimičar, Kecmanova je bez mnogo teškoće odigrala „nezaštićenu” bogatu ženicu sa „samo” jednom kućnom pomoćnicom, seljančicu iz Srbije, Vojvođanku, Bosanku koja ne izlazi iz teretane, ženu s juga Srbije, glasnu ženu koja po ceo dan naređuje po kući, bogatu „gnjavatorku”, problematičnu kćerku, plavušu. Dobar kontakt s publikom, jasna parodija na stereotipe o ženama, kao i odličan humor, osnovni su kvaliteti ove monodrame. Ona nije didaktička i sigurno nijednom muškarcu neće pomoći u odabiru prave supruge, ali bez mnogo pretencioznosti demaskira neke od zabluda o ženama kao slabijem polu, koji je večito ugrožen „jakim” muškarcima. Prave tiranke ponekad su veoma dobro skrivene i iza korpe sa prljavim vešom ili varjače kojom mešaju supicu za svoju porodicu. Kada muškarci otkriju s kim imaju posla, već su izgubili bitku.

 

Izvor: Pozorište „Teatrijum“

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak…

Mala crna haljina

Dom Jevrema Grujića, Beograd

Predstava o životu, tragičnim ljubavima, čežnjama i strepnjama najveće modne ikone 20. veka…

NOVI DATUM 19.09.2021. VLATKO STEFANOVSKI & V3 TRIO

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati