Program


CATRIN FINCH & SECKOU KEITA
5

CATRIN FINCH & SECKOU KEITA

Koncert dueta Catrin Finch & Seckou Keita deo je koncertnog serijala „The Magic Never Stops“ (Magija ne prestaje) organizacije Multikultivator.  više

The Magic Never Stops

CATRIN FINCH & SECKOU KEITA

 

Koncert dueta Catrin Finch & Seckou Keita deo je koncertnog serijala „The Magic Never Stops“ (Magija ne prestaje) organizacije Multikultivator.

 

Uzvišena saradnja višestruko nagrađivanih virtuoza – velšanke Katrin Finč (Catrin Finch) i senegalca Seku Keite (Seckou Keita) - predstavlja fantastičnu muzičku avanturu. Po mišljenju Tima Kaminga (Tim Cumming), novinara uticajnog world music magazina Songlines,njihov koncert je „najpopularniji world music program ove decenije”.

 

Katrin Finč i Seku Keita zaviruju u dubinu dveju različitih muzičkih tradicija transformišući ih, u maestralnoj sinergiji, u savremenu muziku koja je njihove koncerte učinila jedinstvenim muzičkim iskustvom.

 

Nakon velikog uspeha debi izdanja „Clychau Dibon2013. godine, njihov dugo očekivani drugi album „Soar“ objavljen je u aprilu 2018. godine, a prati ga intenzivna koncertna aktivnost širom Evrope.U recenzijama britanskog „Gardijana“ (Guardian) i „London Ivning Standarda“ (The London Evening Standard) njihovi nastupi u 2018. godini ocenjeni su sa maksimalnih 5 zvezdica.

 

Prestižni „fRoots Critics Poll“ nominovao je album „Soar“ (jedriti) za album godine - nagradu koju su prethodno dobili za album „Clychau Dibon“ 2013. Nominovan je i za Welsh Music Prize, a magazini Songlines i Mojo uvrstili su ga u deset najboljih albuma 2018. godine.

 

Katrin Finč jedna je od najuspešnijih harfistkinja svoje generacije i koncertno najaktivnija harfistkinja na svetskoj sceni zbog čega je u internacionalnim krugovima prozvana „Kraljicom harfi“. Nastupala je širom SAD, u Južnoj Americi, na Srednjem i Bliskom Istoku, u Australiji, širom Azije i Evrope. Bila je prva Kraljevska Harfistkinja Njegovog kraljevskog visočanstva Princa od Velsa još od vremena vladavine kraljice Viktorije, 1873. godine (2000 - 2004. godine).

 

Čudo od deteta iz kraljevske loze u oblasti Kazamans na jugu Senegala, Seku Keita, izrastao je u vrhunskog virtuoza na kori (zapadno-afričkoj harfi) i postao svetska world music zvezda. Sa zaleđem utemeljenim u tradicionalnoj muzici Senegala i zapadne Afrike konstantno pomera granice svoje umetnosti sarađujući sa nekim od najboljih svetskih muzičara različitih u različitim muzičkim žanrovima.

 

Inspiraciju za album „Soar“ koji će biti predstavljen na koncertu u Beogradu, Katrin Finč i Seku Keita pronalaze u veličanstvenom orlu ribaru (Osprey) progonjenom do istrebljenja u Velsu tokom 17. veka, a koji se nedavno vratio svom staništu nakon 400 godina odsustva. Orao ribar svake godine preleti 3000 milja od obala Zapadnog Velsa, gdje je Katrin odrasla do Sekuove domovine u Zapadnoj Africi – Senegala. Ova neverovatna prirodna veza neizbežno rezonuje u fantastično ujedinjenoj energiji dvoje muzičara.

 

 

Preporuka


GARBAGE

SRC 11 April

„Buka koja vas drži budnima“ - legendarni GARBAGE napokon dolazi u Beograd! Dugoočekivani…

Dead Can Dance

Sava Centar

Dead Can Dance

NAJBOLJI DUVAČKI ORKESTAR NJU ORLEANSA KONAČNO U BEOGRADU!

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja