Program


BIĆE SVE GORE I GORE I GORE, MOJ PRIJATELJU

Trenutni događajiBEOGRADSKI FESTIVAL IGRE

Biće sve gore i gore i gore, moj prijatelju

koncept, koreografija, izvođenje: Lisbeth Gruwez
kompozicija, dizajn zvuka: Maarten Van Cauwenberghe
stajling: Veronique Branquinho
umetnički savetnik: Bart Meuleman
dizajn svetla: Harry Cole, Caroline Mathieu
tehnički direktor: Thomas Glorieux, Gilles Roosen, Caroline Mathieu
menadžer produkcije: Anita Boels

trajanje: 50’
premijera: 2012, Tanz im August, Berlin

produkcija: Voetvolk vzw
koprodukcija: Grand Theater Groningen, Troubleyn / Jan Fabre, Theater Im Pumpenhaus & AndWhatBeside(s)Death

Govor može biti moćno oružje. Tokom vekova on je oduševljavao nebrojane mase i terao ljude na akciju, u cilju boljih ili gorih rešenja. Isključivo snagom reči, pokrenute su revolucije i započeli ratovi. Ali govor ne samo da oduševljava slušaoce, već često i samog govornika vodi u stanje transa. Tako se on prepušta toku reči, opsesivnim, ekstatičnim načinom izgovaranja. Moć govora često zavisi od transa govornika. U ovom komadu, Lisbet Gruve igrom prenosi trans jedne zanosne besede. Tokom procesa, ona koristi fragmente obraćanja ultrakonzervativnog američkog televizijskog propovednika Džimija Svagarta… U početku je reč prijateljska i smirena, ali iz njegove kompulzivne želje za ubeđivanjem, raste očaj. Konačno, ta želja otkriva svoju najdublju prirodu: nasilje.
Belgijska igračica i koreografkinja Lisbet Gruve je počela je da uči balet sa 6 godina, a studije je pohađala na Baletskom institutu u Antverpenu, kombinujući srednju školu sa profesionalnom edukacijom iz oblasti umetničke igre. Nakon diplomiranja, nastavlja usavršavanje u oblasti savremene igre pri briselskom P.A.R.T.S.-u. Godine 1999. počela je da radi sa Janom Fabrom, kao jedna od njegovih ratnica lepote. Iako je nastupila u „Sve dok je svetu potrebna duša ratnika” i „Ja sam krv”, međunarodnu slavu je stekla solo komadom „Kada je glavni muškarac jedna žena”, koji je Jan Fabr kreirao zajedno sa njom i za nju. Osim saradnje sa Fabrom, sarađivala je i sa trupama Ultima Vez i Needcompany, kao i sa Grejs Elen Barki, Rinom Sastamoinen i Sidijem Larbijem Šerkaujiem. Godine 2007. osnovala je Voetvolk zajedno sa Martinom Van Kovenbergom. Pored kreiranja za Voetvolk, Lisbet Gruve često igra u filmovima, videoklipovima i tv spotovima. Ona je takođe jedna od „KVS lica“, otvorenog ansambla umetnika i mislilaca vezanih za Kraljevski flamanski teatar u Briselu.

 

Izvor:www.bdp.rs

Preporuka


Nick Cave and The Bad Seeds

Štark Arena, Beograd

Beogradski koncert, koji je bio zakazan za 4. jun 2020, održaće se 15.…

Dejan Cukić & Spori ritam

Kombank Dvorana, Beograd

Dejan Cukić & Spori ritam

Nikolas Stjuart Grej Aladinova čarobna lampa Režija: Milan Karadžić

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati