Program


BELEF 2019 - KAO DA SAM TE SANJAO

BELEF 2019 - KAO DA SAM TE SANJAO

Pozorišna predstava Kao da sam te sanjao zamišljena je kao muzičko poetsko veče, a u njoj učestvuju Vladan Savić, prvak pozorišta na Terazijama u Beogradu, Kristina Savić, solista istog pozorišta, i maestro Uroš Ranković, eminentni pijanista. Kristina Savić, uz originalno adaptirane aranžmane, izvodi balade poznate publici.  više

Trenutni događajiPetak, 28. jun
Vojni muzej u 21 čas

Pozorišna predstava
KAO DA SAM TE SANJAO


Pozorišna predstava Kao da sam te sanjao zamišljena je kao muzičko poetsko veče, a u njoj učestvuju Vladan Savić, prvak pozorišta na Terazijama u Beogradu, Kristina Savić, solista istog pozorišta, i maestro Uroš Ranković, eminentni pijanista. Kristina Savić, uz originalno adaptirane aranžmane, izvodi balade poznate publici.

Protagonisti u formi monologa govore i pevaju stihove najvećih srpskih i svetskih pesnika – Konstantina Simonova, Matije Bećkovića, Desanke Maksimović, Žaka Prevera, Duška Trifunovića, Duška Radovića, Arsena Dedića, Vite Nikolića, Božidara Timotijevića i drugih.

Specifičnost ove predstave je da se zasniva na čistoj emociji, koja je u moderno vreme digitalizacije, društvenih mreža i "bombardovanja" informacijama skrajnuta u zapećak, pa iznenađena publika vrlo brzo utone u zaboravljeno vreme romantike. Zahvaljujući izuzetnom glasu Kristine Savić i pesmama koje izvodi, na momente se može osetiti prava koncertna atmosfera.
 
Predstava se nalazi na redovnom repertoaru Teatra Kult Ustanove kulture Vuk Karadžić. Pored matične scene, izvođena je i na različitim pozornicama u gradovima Srbije i u inostranstvu i svuda je naišla na odličan odziv kako publike, tako i kritike.Preporuka


Marina Abramović, Čistač

Muzej savremene umetnosti

Izložba Čistač je prva velika evropska retrospektiva Marine Abramović, koncipirana u bliskoj saradnji…

LOVEFEST 2019

Park Jezero, Vrnjačka Banja.

LOVEFEST 2019
REČ REDITELJA: Nekako baš u vreme kada se rađala komedija Veliki talas, čuo…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja