Program


35. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL - Nikolov-Ivanović Undectet feat. Magic Malik / Henri Texier Sand Woman

35. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL - Nikolov-Ivanović Undectet feat. Magic Malik / Henri Texier Sand Woman

Trenutno nema događaja

Ovaj događaj je istekao. Aktuelne događaje možete pronaći na www.tickets.rs

Poslednji datum događaja:: Utorak, Oktobar 22 2019 19:00

Nikolov-Ivanović Undectet feat. Magic Malik (Srbija/Francuska/Holandija Bugarska)

Nikolov–Ivanović Undectet jedan je od najambicioznijih džez poduhvata u celokupnoj istoriji džeza sa ovih prostora. Projekat udružuje talente Vladimira Nikolova i Srđana Ivanovića sa devetoro vrhunskih muzičara iz nekoliko evropskih zemalja. Za prvi album, Artistry in Broken Rhythm, autori su početnu inspiraciju našli u delima Stena Kentona i Majlsa Dejvisa, izgrađujući na tim impulsima moderno orkestriranu muziku visokog intenziteta i duboke emocije, u bojama i ritmovima raznih kontinenata, od Njujorka do Balkana. Seme projekta posejano je sredinom prošle decenije u Holandiji, gde su Nikolov i Ivanović studirali, a naslovna numera Vladimira Nikolova „Artistry in Broken Rhythm“ dobila je nagradu Silesian Jazz Festivala u Katovicama, 2016. godine. Na otvaranju 35. Beogradskog džez festivala Nikolov-Ivanović Undectet premijerno će izvesti program sa njihovog drugog albuma Frame and Curiosity, koji će biti objavljen uoči manifestacije. Specijalan gost sastava na koncertu u Beogradu je francuski flautist Mažik Malik.

 

Henri Texier Sand Woman (Francuska)

Kontrabasista i kompozitor Anri Teksje jedan je od najbitnijih umetnika u celokupnoj istoriji francuskog džeza, kao i glavnih arhitekata evropskog puta u džez. Počev od albuma La compañera (1983) sve svoje albume (preko dvadeset u različitim formacijama) objavio je za kuću Label Bleu iz Amjena. Na dugačkoj listi muzičara sa kojima je radio su i Džoni Grifin, Čet Bejker, Pol Moušn, Bad Pauel, Dekster Gordon, Džo Lovano, Stiv Svolou, Keni Klark, Džon Aberkrombi, Slajd Hempton, Li Konic, te veliki broj francuskih kolega. Teksje ne samo da je od samog početka karijere bio otvoren prema različitim aspektima džez žanra, već i pokazivao otvoreno interesovanje prema svetskoj muzici, a iz nekog razloga poseban deo u srcu imao za Balkan. Nekoliko njegovih albuma nazvano je po gradovima bivše Jugoslavije, a vredi se nadati da će, posle nastupa na otvaranju ovogodišnjeg festivala, tom nizu dodati i Beograd. Iako već u ozbiljnim godinama, muzici i dalje pristupa sa energijom mladića – na festivalu ćemo čuti njegovo aktuelno ostvarenje Sand Woman.

 

Izvor: Dom omladine Beograda

 

 

Naša ponuda


Prvi put u ulozi producenta: Andrija Milošević predstavlja komediju „Pazi šta želiš“! PAZI ŠTA ŽELIŠ Predstava  je pisana po motivima komedije „Lista za ljubav“, Norma Fostera a režiju potpisuje Jana Maričić. 

Konačno potvrđen novi datum NIK MEJSON IZ PINK FLOJDA STIŽE 1. JUNA 2022. U BEOGRAD!

Preporuka


Željeni događaj možete pronaći na našem novom sajtu, koji ima za cilj bolje korisničko iskustvo. Nadamo se da ćete u…

André Rieu

Štark Arena, Beograd

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak u beogradsku Arenu.

O ČEMU SE RADI Gusarska kapetanica Mica stiže sa svojim gusarima na pusto ostrvo da zakopaju blago...

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Upozorenje! Vreme će uskoro isteći!
Preostalo vreme:
00:00

ulaznica(e) u korpi

ukupno:


Rok je istekao. Molimo, ponovo stavite stavke u korpu.


Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati