Program


35. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL - Maciej Obara Quartet Unloved / Francesco Diodati Yellow Squeeds

35. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL - Maciej Obara Quartet Unloved / Francesco Diodati Yellow Squeeds

Trenutno nema događaja

Ovaj događaj je istekao. Aktuelne događaje možete pronaći na www.tickets.rs

Poslednji datum događaja:: Četvrtak, Oktobar 24 2019 22:30

Maciej Obara Quartet Unloved (Poljska/Norveška) 

Poljski saksofonista Maćej Obara aktivan je od sredine dvehiljaditih. Radio je sa sastavima ADHD i Power of the Horns, kao i predstavljao svoje autorske projekte u triju i kvartetu. Njegov vanserijski talenat nije promakao legendarnom producentu kuće ECM Manfredu Ajheru, koji ga je preporučio Tomašu Stanku, a nekoliko godina kasnije i pozvao pod svoje okrilje. Obara je već objavio desetak albuma pod svojim imenom sa kolegama iz Poljske i inostranstva, pri čemu poslednji među njima, Unloved, za ECM 2017. godine. Neposredno pred festival izlazi mu drugo ECM izdanje, Three Crowns u formaciji kvarteta (Dominik Vanja - klavir, Ole Morten Vogan – kontrabas, Gard Nilsen – bubnjevi). Njihovi koncerti blistaju sjajem njegovog improvizatorskog nadahnuća, kao i veštine njegovih partnera, u maniru plime i oseke, narastanja i opuštanja tenzije. Iako svira alt, a ne tenor saksofon, Maćej Obara je po maniru veoma sličan poznom, spiritualnom Koltrejnu – muziku osećate celim telom i dušom, ali ju je rečima veoma teško opisati.

 

Francesco Diodati Yellow Squeeds (Italija)

Za gitaristu Frančeska Diodatija šira javnost je prvi put čula kada je pre pet godina svirao na izdanju Wild Dance Enrika Rave, koje je 2015. izabrano za album godine u vodećem italijanskom džez časopisu Musica Jazz. Stekao je pažnju modernim pristupom gitari, kao i velikom improvizatorskom veštinom, nastavljajući sled talenata koji je Rava izbacio u džez orbitu, među kojima smo niz njih viđali na Beogradskom džez festivalu, poput Đovanija Gvidija, Đanluke Petrele ili Stefana Bolanija. Osim Rave, na spisku muzičara sa kojima je sarađivao su i Džim Blek, Bobi Previt, Dejvid Bini, Paolo Fresu, Đanluka Petrela, Frančeslo Bearcati, Fabricio Boso... Od 2013. nekoliko puta uzastopce dobija nagradu za najboljeg italijanskog džez gitaristu na glasanju čitalaca magazina JazzIt. Piše i muziku za ples i vizualne umetnike, a upleten je u nekoliko svojih projekata, kao i džez kolektiva. U sastavu Yellow Squeeds sa kojim dolazi u Beograd klavir svira Enriko Zanisi, koji je prošle godine bio specijalni gost festivala i nastupao sa našim džez studentima.

Izvor: Dom omladine Beograda

 

 

Naša ponuda


ANDRE RIEU SE VRAĆA PRED SRPSKU PUBLIKU! Megapopularni dirigent i virtuoz na violini i njegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak u beogradsku Arenu

Svetski čuveni američki bend Pixies, sa hvaljenim aktuelnim albumom “Beneath The Eyrie” (2019) iza sebe, održaće koncert 29. avgusta 2022 na stadionu “Tašmajdan” u Beogradu!!!

NORVEŠKA SENZACIJA WARDRUNA U BEOGRAD DONOSI MAGIJU NORDIJSKOG FOLKA

Preporuka


Željeni događaj možete pronaći na našem novom sajtu, koji ima za cilj bolje korisničko iskustvo. Nadamo se da ćete u…

André Rieu

Štark Arena, Beograd

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak u beogradsku Arenu.

Marijana Aracki Zvezdarski vitez Režija: Đurđa Tešić

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Upozorenje! Vreme će uskoro isteći!
Preostalo vreme:
00:00

ulaznica(e) u korpi

ukupno:


Rok je istekao. Molimo, ponovo stavite stavke u korpu.


Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati