Izvođač


NENAD JEZDIĆ
2

NENAD JEZDIĆ

Rođen je 1972. godine u Valjevu gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao glumu na FDU u Beogradu u klasi prof. Predraga Bajčetića. Stalni član Pozorišta Atelje 212 od 1998. godine.
Pozorišne predstave (izbor) – Atelje 212: Čovek, zver i vrlina (Điljo), Peg, srce moje (Alarik), Ljubinko…

 Nastavite

Trenutni programi


POD ŽRVNJEM

Dragoslav Nenadić POD ŽRVNJEM Režija: Egon Savin

MREŠĆENjE ŠARANA

Aleksandar Popović MREŠĆENJE ŠARANA Režija: MILAN NEŠKOVIĆ

UJKA VANJA

Anton Pavlovič Čehov UJKA VANJA Režija: Egon Savin

Rođen je 1972. godine u Valjevu gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao glumu na FDU u Beogradu u klasi prof. Predraga Bajčetića. Stalni član Pozorišta Atelje 212 od 1998. godine.
Pozorišne predstave (izbor) – Atelje 212: Čovek, zver i vrlina (Điljo), Peg, srce moje (Alarik), Ljubinko i Desanka (Avgust), Prokleti Kovalski (Zoran Đorđević), Sveti Georgije ubiva aždahu (Mikan Besni), Turneja (Potpukovnik Aleksić), Kneginja iz Foli-Beržera (Šaflar), Bekstvo (Krapilin), Marija Stjuart (Mortimer), Lepotica Linejna (Rej Duli), Kući (Ožiljak), Divlji med (Osip), Leda (Aurel), Čudo u Šarganu (Anđelko), Strah i njegov sluga (Novak, Đavolov sluga), Amerika, drugi deo (Kelner), Džepovi puni kamenja (Čarli Konlon), Smrtonosna motoristika (Dule, motorista na smrt), Kralj Lir (Edgar), Ranjeni orao (Gojko Marić), Ejmin pogled (Dominik Taj), Sveti Georgije ubiva aždahu (Poručnik Tasić); Zvezdara teatar: Srpska drama, Nek ide život, Povratak; JDP: Terasa, Rodoljupci; CNP: Gorski vijenac; Grad teatar Budva: Jegorov put, Bura; Kruševačko pozorište: Koreni.
Film: Tamna je noć, Paket aranžman, Tri palme za dve bitange i ribicu, Mrtav ladan, Kordon, Mali svet, Žurka, Tri letnja dana, Nož, Ni na nebu ni na zemlji, San zimske noći, Sedam i po, Čarlston za Ognjenku, Crni Gruja…
TV: Porodično blago, Neki novi klinci, Crni Gruja, Praonica, Vešeraj, Stižu dolari, Nikoljdan, Sudbina jednog razuma, Dug iz Baden Badena, Stranka zdravog razuma… Nagrade: Sterijina nagrada za ulogu u predstavi „Jegorov put“, Nagrada za ulogu u predstavi „Nek ide život“ na 20. Svečanostima Ljubiša Jovanović, Nagrada „Zoranov brk“ za ulogu u predstavi „Leda“, Nagrada za ulogu u predstavi „Jegorov put“ na Festivalu „Vršačka pozorišna jesen“, Nagrada „Ardalion“ za ulogu u predstavi „Divlji med“, Nagrada „Milivoje Živanović“ za ulogu u predstavi „Koreni“, Nagrada „Novosadska zlatna arena“ za ulogu u filmu „Kordon“, Nagrada „Zlatna mimoza“ na Filmskom festivalu u Herceg Novom za ulogu u filmu „Tamna je noć“, Nagrada „Zoran Radmilović“ za ulogu u predstavi „Smrtonosna motoristika“ na Sterijinom pozorju, 2005. godine, Glavna nagrada Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ za najboljeg glumca za ulogu u predstavi „Smrtonosna motoristika“, Nagrada FIPRESCI za ulogu u filmu „Sedam i po“ na Niškim filmski susretima 2006. Za ulogu Duleta u predstavi “Smrtonosna motoristika” dobio je Glavnu nagradu Zoran Radmilović” za najboljeg glumca Festivala u Zaječaru.

(Izvor: atelje212.rs; jdp.rs)

KRALJ BETAJNOVE

KRALJ BETAJNOVE

Pozor
Jožef Kantor
NEČISTA KRV

NEČISTA KRV

Pozor
Gazda Marko
TAKO JE (AKO VAM SE TAKO ČINI)

TAKO JE (AKO VAM SE TAKO ČINI)

Pozor
Gospodin Sireli

Preporuke


Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati