Izvođač


MARKO BAĆOVIĆ
7

MARKO BAĆOVIĆ

Glumu je završio na zagrebačkoj Akademiji za kazalište i film. Od 1986, od kada je postao član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ostvario je veliki broj uloga, a među njima: Fajt Timpel (Razbijeni krčag); Dorant (Pozorišne iluzije); Đurđe Isaković (Seobe); Proto Božidar (Valjevska bolnica); Špiglberger (Razbojnici ); Sveštenik (Poslednji dani čovečanstva); Tizenhauzen Andrej Ivanovič (Pseći valcer); Klešč, Andrej Mitrić (Na dnu); Risio, g. Tomson (U lovu na…

 Nastavite

Trenutni programi


Nijedan program se trenutno ne pokreće.

Glumu je završio na zagrebačkoj Akademiji za kazalište i film. Od 1986, od kada je postao član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ostvario je veliki broj uloga, a među njima: Fajt Timpel (Razbijeni krčag); Dorant (Pozorišne iluzije); Đurđe Isaković (Seobe); Proto Božidar (Valjevska bolnica); Špiglberger (Razbojnici ); Sveštenik (Poslednji dani čovečanstva); Tizenhauzen Andrej Ivanovič (Pseći valcer); Klešč, Andrej Mitrić (Na dnu); Risio, g. Tomson (U lovu na bubašvabe); Doktor (Barbelo, o psima i deci); Bugarin 2, Don Isahar, Vikont (Kandid ili Optimizam); Adam, Vilijam, Himen (Kako vam drago); Grof Alojze Palen, Vilhelm Krej (Iz junačkog života građanstva).

U drugim pozorištima: Martin Grej (Koza ili Ko je Silvija, Crnogorsko narodno pozorište), Daskalo (Kanjoš Macedonović, NP u Beogradu).

Dobitnik dve Godišnje nagrade JDP. Dobitnik Nagrade Kompanije “Novosti” na Sterijinom pozorju za ulogu Simona u Drami o Mirjani i ovima oko nje.

Igra na na filmu i TV: Bolje od bekstva, Bolji život, Šešir profesora Vujića, Ustanička ulica, Jagodići…

 

 

Izvor: jdp.rs 

DRAMA O MIRJANI I OVIMA OKO NJE

DRAMA O MIRJANI I OVIMA OKO NJE

Pozor
Simon
GOSPODJICA

GOSPODJICA

Pozor
Tutor (Gazda Mihailo)
MESEC DANA NA SELU

MESEC DANA NA SELU

Pozor
Arkadije Sergejič Islajev
PASIVNO PUŠENJE

PASIVNO PUŠENJE

Pozor
Džek Bauer
PIJANI

PIJANI

Pozor
GUSTAV, bankar
PRVA PARNICA

PRVA PARNICA

Pozor
Uloga: Mladen Obradović, trgovac
TARTIF

TARTIF

Pozor
Kleant, Orgonov šurak
UNOSNO MESTO

UNOSNO MESTO

Pozor
Aristarh Vladimirovič Višnjevski

Preporuke


Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.